Bližamo se h koncu prvenstva, pred tem pa je na vrsti jutrišnja tekma s Celjem, kjer se bodo mariborski nogometaši trudili popraviti vtis, ki so ga pustili na sobotnem derbiju.

»Glave gor, bili smo že v težjih situacijah in ne glede na boleč poraz ne smemo imeti črnih misli. To je zdaj tista druga plat nogometa, ko imaš možnost takoj na naslednji tekmi novo priložnost, da z zmago zaceliš rane,« so zapisali o besedah Marcosa Tavaresa na uradni spletni strani kluba.

»Igrali smo slabo, zelo slabo. Takšna tekma se ne sme zgoditi in to smo priznali. Naredili smo preveč napak, ki so jih gostje izkoristili. Prvi in drugi gol sta prelomila tekmo, a sem bil prepričan, da ni konec in da moramo verjeti v pozitiven razplet. Zgodilo se je toliko preobratov med zadnjimi tekmami v Ligi prvakov in sem mislil, da se lahko tudi v našem primeru. Toda ni se izšlo, žal.«

Danes je mariborski trener Darko Milanič za Mariborinfo razkril, da se preveliki analizi sobotnega derbija niso prepustili, temveč so se osredotočili na jutrišnjo tekmo, saj gre za moštvo, ki igra izredno dinamično in zato je bilo treba najti pravi odgovor: »Popolnoma smo se posvetili pripravi na jutrišnjo tekmo. Naredili smo preveč napak, da bi lahko kaj … Ampak gledamo naprej. Verjamem, da bodo fantje pokazali dobro predstavo, reakcijo, da jim ni vseeno.«

A Milanič se na visoke točke ne zanaša, saj meni, da »je treba še osvajati točke«, kar bodo poskusili narediti v sredo. 

Kakšno tekmo lahko pričakujemo?

»Verjamem in upam na (jezno) reakcijo fantov v sredo. Športnikom ni vseeno, ko se to zgodi. Obrnili smo se k novi tekmi, imamo srečo, da se lahko situacija hitro popravi,« pojasnjuje in odgovarja, da lahko tudi pričakujemo spremembe v postavi. 

»Pričakujem, da bodo izredno dinamični in da bodo pritisnili, kar je treba prestati zelo dobro. Odgovoriti na pravi način in prevzeti igro v svoje roke. Celje je zahteven nasprotnik ravno zaradi dinamike. Veliko igrajo naprej, veliko zaključujejo, pa smo mi v Celju odigrali odlične tekme. Res odlične, saj smo jih odvzeli to moč,« pojasnjuje in dodaja, da skoraj sočasna tekma Olimpije na samo pripravo in načrt Vijoličastih ne bo vplivala.  

»Pričakujem, da bodo fantje več kot dobri,« je še zaključil mariborski trener.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice