Na področju Podravja bodo zaposleni, ki trepetajo za svoja delovna mesta, morda le odrešeni. Njim bodo namenjena evropska sredstva v višini milijona evrov.

Ste zaposleni v podjetju, ki se mu slabo piše in trepetate pred izgubo svojega mesečnega dohodka? Slovenska vlada se je odločila pomagati naraščujočemu številu zaposlenih, ki so ali bodo brez dela ostali zaradi propadanja podravskih podjetij ali zaradi njihovih kadrovskih oziroma organizacijskih sprememb.

Milijon za pomoč ogroženim delavcem

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je namreč potrdila projekt Upravljanje in razvoj zaposlenih, katerih zaposlitev je ogrožena v regiji Podravje z naslovom Štartaj kariero s potencialom! Projekt, težek kar milijon evrov, bo v večini financiral Evropski socialni sklad, ki bo kupčku pristavil 800 tisočakov.

Ponudili bi asistenco pri iskanju nove zaposlitve

Osnoven namen projekta je zaposleni preprečiti prehod v registrirano brezposelnost. Da se slednje ne bi zgodilo, nameravajo ogroženim delavcem ponuditi proaktiven pristop k načrtovanju nadaljnje kariere. Pod proaktiven pristop razumejo morebitno izboljšanje osebnih poslovnih kompetenc za lažjo zaposlitev na novem delovnem mestu.

Ponudili bi tudi asistenco pri iskanju nove zaposlitve oziroma ohranitev zaposlitve na istem delovnem mestu s spremenjenjim opisom delovnih nalog.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice