Premier Janez Janša je na ponedeljkovi parlamentarni seji napovedal nadzor nad prijavljenimi bivališči na upravnih enotah. Izpostavil je predvsem mariborsko upravno enoto, ki bo kot kaže prva deležna poostrenega nadzora.

V ponedeljek je v parlamentarni palači tekla 20. redna seja državnega zbora. Premier Janez Janša je na poslansko vprašanje poslanca Zmaga Jelinčiča o statusu priseljencev iz tretjih držav in njihovih socialnih transferjih odgovoril z uvedbo poostrenega nadzora.

Po prepričanju Jelinčiča na ozemlju Slovenije bivajo številni priseljenci, največkrat Albanci, ki bivajo na istem naslovu. Tako jih je na enem naslovu lahko prijavljenih nekaj sto.

Izstopa mariborska upravna enota

Janša se je zavzel za nadzor nad prijavljenimi bivališči. Kot pravi, ne more razumeti, kako lahko na nekaterih upravnih enotah na naslovih, kjer je prijavljenih že sto, vpisujejo kraj bivališča za dodatne ljudi. Izpostavil je mariborsko upravno enoto. Prav tukaj bo moralo pristojno ministrstvo izvesti dodaten nadzor, je prepričan.

Koritnik podal predlog za inšpekcijski nadzor, oblikovana je delovna skupina

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik je danes na Inšpektorat za javni sektor že podal predlog za izvedbo nujnega inšpekcijskega nadzora na Upravni enoti Maribor.

Foto: Twitter profil Boštjana Koritnika

Ministrstvo za notranje zadeve je na Twitterju jasno zapisalo, da so fiktivne prijave nedopustne.

»Medresorska delovna skupina že proučuje predlog postavitve normativov števila možnih prijav glede na kvadraturo prostora, ob upoštevanju življenjskih okoliščin,« so dejali.

Delovna skupina, ki jo vodi državni sekretar Franc Kangler, se bo prvič sestala že 1. oktobra.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Vse inšpektorje v MB bi morali zapreti ! Vsi imajo masla za ušesi in polne prtljačnike .
Javne službe za lopove.

Seveda, vse zapreti (nepreverjen)

Migranti so muslimanska mafija in islamisti ... Policija mora ukrepat

In reply to by Kritik (nepreverjen)

prerok (nepreverjen)

UE enoto preimenujte v Podkupovalno enoto pa jih bo tisoč na enem naslovu, naj živijo lopovi v javnih službah!!!

Absurdno bi bilo (nepreverjen)

nadaljevati teroristicno migrantsko politiko.

In reply to by prerok (nepreverjen)

Navijac (nepreverjen)

Treba vse preverit?!?
Pa posledicno kako so prisli v slo in kdo za njimi in kaksne pravice in dolznosti imajo?!!Potencialno je sedaj nevarnost bolezni Covid pa tudi kriminal in terorizem.
Na Sloveskem smo mi gospodar?!?Tujci se pa naj prilagodijo navadam.Britta Bolac je gladko govorila slovensko in spostovala kam je prisla.Pa ne moremo bit vedno hlapci,ker bomo izginili cez 100 ali vec let.

Starejše novice