FOTO: Patrik Rek
Študentska organizacija Univerze v Mariboru je izdala razpis za izbor najboljše študentske ali dijaške glasbene rock skupine ŠOUROCK '18.

Gre za natečaj, čigar ambasador je priznani radijski voditelj, glasbeni urednik, napovedovalec in novinar Jure Longyka, natečaj, ki ponuja prostor mladim glasbenikom. Ti se med seboj pomerijo, nastopajo pred publiko in žiranti, tako pa se tudi potegujejo za nagrado v vrednosti 1.000 evrov (namenjeno snemanju singla, videospota, nakupu glasbene opreme in podobno), za promocijsko podporo do konca leta in več nastopov po Sloveniji (Festival Lent – Mladinin oder, Lampiončki 2018, Summer Fest Radlje, Studio Glas podzemlja, Šourock 2019 in najmanj 5 klubskih koncertov).

Na razpis, ki bo odprt do 8. marca, se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska.

FOTO: Patrik Rek

Tako bo komisija izbirala na podlagi posnetka in opisa, izbrani pa se bodo na Štukovem odru pomerili na treh predizborih. Zmagovalna skupina vsakega predizbora se bo uvrstila v veliki finale, ki bo 8. maja. Tudi v letošnji izvedbi pa bodo četrtega finalista izglasovali obiskovalci.

»ŠOUROCK je v zadnjih letih ponovno začel pridobivati na uveljavljenosti med mladimi glasbeniki, ki iščejo pot do uspešne kariere. Da je ta izbor dobra odskočna deska, pričajo zgodbe o zmagovalcih preteklih let, ki so s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo že pustili veliki pečat na slovenski glasbeni sceni. Verjamemo, da nam tudi letos uspe izbrati kakovostne ustvarjalce glasbe in vsaj eni izmed skupin pomagati pri »izstrelitvi« na glasbeni trg,« dodaja vodja projekta Rebeka Kopčič.

FOTO: Patrik Rek
Preberite še

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice