Od srede, 30. oktobra, do srede, 6. novembra, Društvo Hiša! pod svojo streho gosti 45 mladih iz desetih evropskih držav, ki spoznavajo kreativne industrije in kreativni turizem.

Društvo Hiša! v sklopu dveh Erasmus+ projektov gosti 45 mladih, starih do 30 let, in mladinskih delavcev, ki znotraj osmih dni spoznavajo Maribor, kreativne industrije in kreativni turizem ter razvijajo svoje kreativne turistične produkte. 

Ideja vključevanja mladih z manj priložnosti v kreativni turizem je priložnost za pridobivanje novih znanj in kompetenc ter za vključevanje na trg dela. 

»Skozi naše delo na področju kreativnega turizma opažamo, da so mladi premalo vključeni v to področje zato želimo povečati vključenost ter navdušiti mlade. Ideja o projektu je nastala tudi iz dejstva, da je leto 2018 bilo leto kulturne dediščine ter je cilj mladim, skozi kreativni turizem, približati evropsko zgodovino, tradicijo in posebnosti, ki jih lahko najdemo v vsakem mestu, podeželju, državi,« pravijo.

Cilj projekta je dvig zavesti o kreativnem turizmu v Evropi z vidika mladih, spodbujanje medkulturnega učenja in solidarnosti med ljudmi iz različnih okolij, povezovanje mladih iz različnih kulturnih okolij, spodbujanje vrednot medkulturnega dialoga, spodbujanje kreativnega razmišljanja skozi različne metode, spodbujanje povezovanja med mladimi in okoljem v katerem živijo. 

Inovativno vključevanje mladih v kreativne industrije

Društvo Hiša! od 2010 dalje aktivno deluje na področju neformalnega izobraževanja, kulture, mladine in prostovoljstva na lokalni, nacionalni in internacionalni ravni.

Z izvedbo lokalnega Festivala sprehodov, marca 2018, so dobili povratno informacijo od  akterjev, obiskovalcev in prostovoljcev, da v lokalnem okolju obstaja manjka kreativnih praks vključevanja mladih, kar posledično prinaša s slabo odzivnost in participacijo mladih v lokalnem okolju. 

»Ta podatek nas je spodbudil k razmišljanju o inovativnem vključevanju mladi preko kreativnih industrij, raziskovanju dobrih praks na regionalni, nacionalni in internacionalni ravni ter ustvarjanji močne mednarodne mreže akterjev in distributerjev znanja,« dodajajo.

Projekt bo združil 17 akterjev iz sedmih evropskih držav, ki bodo skupaj krepili lastne kompetence, raziskovali nove metode dela z mladimi z manj priložnostmi s potencialom kreativnih industrij ter bodo skupaj izluščili najbolj inovativne pristope vključevanja.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice