Foto: Brainobrain Maribor
Tudi letos so bile mariborske glavce uspešne na mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest.

Na mednarodnem tekmovanju Brainobrainfest konec januarja se je v hitrostnem računanju pomerilo več kot 23.000 otrok iz 72 držav.

Dogodka se je udeležilo tudi več kot 360 otrok iz Slovenije, 72 samo iz mariborskega centra.

Tekmovanje je tudi letos zaradi posebnih razmer potekalo preko spleta.

Za kaj pravzaprav gre?

Tekmovanje obsega reševanje 60-ih zapletenih računov, pri čemer si otroci, stari med štiri in 14 let pomagajo z osvojenimi veščinami hitrostnega računanja.

Za reševanje so na voljo štiri minute časa, zmagali pa so tisti, ki so najhitreje in najbolj natančno izračunali čim več računov. 

Udeleženci hitrostnega tekmovanja vsako leto priprave nanj začnejo že več tednov prej, sama udeležba pa jim služi kot koristna povratna informacija o tem, koliko in kako hitro napredujejo.

Ena izmed glavnih in najpomembnejših prizadevanj Brainobrainfesta je otrokom približati dejstvo, da je tudi tekmovanje s samim sabo in nenehno izboljševanje sebe ter svojih sposobnosti zelo pomembno.

Ponovni uspeh mladih Mariborčanov

Mariborski brainobrainovci so se tudi letos ponovno znašli v samem vrhu tekmovanja.

Priborili so si kar devet najvišjih odličij Champion, 21 zlatih medalj in 43 srebrnih odličij.

Mateja Car, vodja programa Brainobrain v Mariboru, je pri tem izpostavila neverjetno vnemo otrok in staršev, ki so pokazali, da ne glede na vse spremembe, ostajajo zvesti sebi in svoji rutini. 

Podelitev priznanj otrokom pa je na pustno soboto potekalo pred Univerzo v Mariboru, kjer je otroke razveselila tudi voditeljica, pavka in radijka Ana Praznik.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Alenkinabratovscina (nepreverjen)

Preseravanje za moderne starše. Verjetno ima polovica otrok alergijo na gluten, laktozo in kakšno motnjo ADHD. To je zdaj trendi.

Starejše novice