Na Trgu svobode v Mariboru je danes, 9. februarja 2021, ob 16. uri potekal protest proti vladnim ukrepom, ki se navezujejo na odločitve o pouku na daljavo.

Protesta na Trgu svobode se je udeležilo med sto in sto petdeset protestnikov, ki so se zavzemali za odprtje šol za vse.

Mladi so opozarjali na to, da naj vlada ne bi poslušala stroke, strokovnjaki pa da potrebujejo soglasje vlade, da lahko spregovorijo na javni slovenski televiziji.

Spraševali so se, zakaj so odprte trgovine, šole pa ostajajo zaprte. Obljubili so, da ne bodo molčali in podali zahtevo, da se šole odprejo 1. marca.

»Protestirala sem zato, da podprem dijake in njihovo željo po odprtju šol. Zdi se mi, da se epidemijo izrablja zato, da je gospodarstvo odprto dlje kot šole, kar je v nasprotju z vsemi logičnimi in ustavnimi postopki. Tudi v drugih delih Evrope se šole odpirajo prve in zapirajo zadnje, kot opozarjajo epidemiologi. Mislim, da bi imela vlada rajši bolj ubogljive ljudi z manj znanja,« pravi mlada mama dveh predšolskih otrok.

Protestnike so v glavnem sestavljali dijaki, ki so opozarjali na to, da je šola ustavna pravica in držali plakate, kot so »Zahtevamo šolo«, »Dovolj nam je« in »Manj Zooma, več razuma«. Slišalo se je petje slovenske himne, protest pa je spremljala in nadzorovala tudi policija.

Mariborska gimnazijka, ki se je udeležila protesta, pravi: »V bistvu sem protestirala zato, ker se moramo čimprej vrniti v šole, saj pogoji, v katerih smo, niso normalni. Na takšen način se začenjajo kazati razlike med nami, kvaliteta videa in zvoka. Velik problem je objektivnost pri pisanju testov, nekateri, ki ne živijo v mestu in imajo probleme s signalom, imajo velik razlog, da se preverjanj ne morejo udeleževati. Izgubili smo že eno leto šolanja, kar - če si dijak - predstavlja petindvajset odstotkov. To povzroča velike luknje v znanju in padanje motivacije dijakov in profesorjev. Moramo iti nazaj.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tanja flaškon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V času Titove juge smo tako mularijo ki ni hotela sodelovati pri pouki
poslali za par let v poboljševalnico
njihove starše pa v zapor
- na par let težke robije

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

in prav je tako
zapret budale

In reply to by tanja flaškon (nepreverjen)

Default (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sociopat jih ne bo uslisal on se boji solanih ljudi

Starejše novice