Slika je simbolična.
Skupina Proti nezakonitemu lovu na ptice Slovenija je objavila obvestilo na družbenem omrežju Facebook, da namerava mlajši moški zmetati jajca iz labodjega gnezda.

Na Facebook strani Proti nezakonitemu lovu na ptice Slovenija so upravljavci strani objavili, da so prejeli obvestilo, da mlajši moški grozi, da bo uničil jajca iz gnezda laboda grbca ob Dravi.

Omenjeni moški naj bi trdil, da labodka že predolgo vali svoja jajca in to ni naravno.

Kot so upravljavci strani Proti nezakonitemu lovu na ptice Slovenija v telefonskem pogovoru potrdili za Mariborinfo, bodo incident prijavili tudi na policijo, kjer upajo, da bodo lahko rešili grožnje posameznika in razrešili težavo.

V primeru, da ima kdorkoli kakršnokoli dodatno informacijo, jih lahko obvesti na družbenem omrežju Facebook ali preko telefonske številke 031 439 051.

Če fotografirate ptičja gnezda, ne izdajte njihove lokacije

Društvo za zaščito živali Maribor pa ljubitelje narave poziva, da ne objavljajo točnih lokacij fotografij ptic, saj tako lahko dodatno pride do tovrstnih incidentov.

Opozarjajo, da živali ne poskušamo vznemirjati in jih v miru in tišini opazujemo.

Spomnimo na incident, ko je na območju Miklavža na Dravskem polju prišlo do kraje sedmih labodjih mladičkov.

Labodi so zjutraj še bili videni, nato pa so vsi izginili. Takrat so v Društvu za zaščito živali Maribor sporočili, da obstaja sum, da so mladiči bili ukradeni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rockandroll (nepreverjen)

Super reklamo ste naredili v škodo labodom, še rtvslo naj kak prispevek uredi na tematiko, odkrijmo vsa labodja gnezdišča ;)

Starejše novice