FOTO: Jan Vitez
Konec aprila boMaribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva. Na Pohorju pričakujejo več kot 700 tekmovalcev in tudi po 10 tisoč gledalcev dnevno.

Na Pohorju bodo 27. in 28. aprila potekala otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala Mercedes Benz UCI Moutain Bike World Cup 2019, ki se ga udeleži več kot 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, dnevno pa privabi okoli 10 tisoč adrenalina željnih obiskovalcev.

Vstopnice za svetovni pokal že na prodajnih mestih

Vstopnice za športni spektakel so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Eventim. Vstopnice je mogoče kupiti za posamezni dogodek, oblikovali pa so tudi ugodne pakete, ki omogočajo spremljanje spektakla v gorskem kolesarstvu ves vikend.

Med najboljšimi tekmovalci na Pohorju bodo tudi Slovenci. Številne oči bodo zagotovo uprte v Moniko Hrastnik, lansko evropsko prvakinjo, ki trenutno na svetovni lestvici najboljših gorskih kolesarjev v ženski konkurenci zaseda izvrstno peto mesto. Pohorje je zanjo domač teren, zato so tudi pričakovanja glede uvrstitve visoka. Progo pa je opisala kot »zelo hitro in razgibano, ki od tekmovalca zahteva zbranost in držanje tempa od starta do cilja.«

Poseben prometni in pohodniški režim

Zadnji vikend aprila organizatorji pričakujejo pod Pohorjem veliko število obiskovalcev, zato prosijo, da vsi spoštujejo tudi prometna pravila. Parkirnih mest neposredno pod Pohorjem bo zaradi tekmovalnih ekip zelo malo. Zato svetujejo brezplačno parkiranje pri Dvorani Tabor, od koder bo obiskovalce do prizorišča pripeljal avtobus številka 6 brezplačno vožnjo z avtobusom bo omogočala kombinirana vstopnica za prireditev, ki omogoča prevoz z avtobusom in gondolo, in jo bo potrebno predložiti vozniku ob vstopu na avtobus.

Za strpnost že predhodno prosijo tudi vse pohodnike, ki na Pohorje zahajajo rekreativno. Pot na Pohorje po cesti oz. po Čopovi progi bo v času svetovnega pokala zaprta, zato bo dostop do Trikotne jase in višje pohodnikom omogočen preko Snežnega stadiona.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
LudiRudi (nepreverjen)

Koliko? 10.000 dnevno ? Kje vam je pamet ? Toliko jih nimajo nikjer na bike sceni .

Starejše novice