Fotografija, ki kroži na družbenih omrežjih.
Na Facebooku zadnje čase kroži objava, ki je dvignila precej prahu. Uporabnik je objavil fotografijo covid testov in pripisal, da obstajata dve različici. En test naj bi pokazal, da ste pozitivni, drugi pa, da ste negativni. Kakšna pa je resnica?

V času koronavirusa se pojavlja vse več teorij zarot. Ena izmed zadnjih te dni kroži tudi po Facebooku, uporabniki pa jo nekritično delijo.

Gre za fotografijo, na kateri naj bi bila »pozitiven« in »negativen« test, pri čemer uporabnik, ki je fotografijo delil, trdi, da na tak način 'nekdo' vnaprej določi, kdo bo pozitiven na koronavirus in kdo negativen. 

Njegovo objavo je v zelo kratkem času delilo že skoraj tri tisoč ljudi in je hitro postala viralna. A gre za navadno teorijo zarote, ki je že pojasnjena. Ne gre za dva različna testa, ampak za pozitivno in negativno kontrolo, ki prideta poleg testov. To je razvidno tudi iz same fotografije.

Na slednje je opozorila tudi ena izmed uporabnic Facebooka, ki je zgrožena nad objavo in zavajanjem ljudi. V svojem zapisu je razložila čemu služita pozitivna in negativna kontrola. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice