Slika je simbolična.
Najmočnejši sunki vetra so predvsem v severnem delu države tudi po nižinah presegli hitrost nad 70 kilometrov na uro.

Mariborski in okoliški gasilci imajo polne roke dela s črpanjem vode, vetrolomi, tehnično in drugo pomočjo, po poročaju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so na terenu v štajerski prestolnici, Kungoti, Lenartu, Dupleku, Hočah - Slivnici, Slovenski Bistrici in Račah - Framu. 

Na regijskem centru za obveščanje Maribor so v času močnega vetra, ki je pustošil na območju Podravja zabeležili več posredovanj.

Veter podiral drevesa in drogove, odkrival strehe

V občini Selnica ob Dravi je veter podrl drevo, posredovali so gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Selnica ob Dravi. V Mestni občini Maribor je veter podiral drevesa in drogove ter odkrival strehe. Posredovale so Gasilska brigada Maribor in dve prostovoljni gasilski društvi, in sicer Kamnica in Maribor - mesto.

Močan veter je tudi na območju občine Ruše podrl drevo, posredovali so gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Smolnik.

Na območju občine Slovenska Bistrica je veter odkril streho, podrl drevo in elektro energetski vod. Posredovali so gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Slovenska Bistrica in Zgornja Polskava.

Na območju občine Rače - Fram je veter podrl drevo in odkril streho, posredovali so gasilci iz Rač in Frama.

Kolegi iz Ptujinfo poročajo, da je močan veter razcefral več metrov dolgo zastavo z droga ob ptujskem gradu. 

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča še, da je zjutraj ob 8.11 v naselju Lehen v občini Podvelka prišlo do izpada oskrbe z električno energijo. Brez elektrike je bilo 583 gospodinjstev.

Na območju občine Duplek pa je zaradi motnje z oskrbo električne energije brez električne energije je bilo 2302 odjemalcev.

Po podatkih Urada za meteorološko napoved Agencije Republike Slovenije za okolje bo še jutri pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro.

Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 kilometrov na uro. V noči na četrtek bo veter slabel.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice