Severovzhod Slovenije so sinoči zajele nevihte, ki so ob nalivih in močnejših sunkih vetra na Štajersko prinesle celo točo. Gasilci so imeli znova polne roke dela.

Številnim preglavice niso bile prihranjene, saj je meteorna voda znova ogrožala stanovanja, težave pa je povzročal tudi veter, ki je podiral drevesa. 

Prišlo je tudi do prometne nesreče. V Lešnici v občini Ormož se je ob 22.32 na poti na intervencijo prevrnilo gasilsko vozilo PGD Ivanjkovci. Gasilci PGD Ormož so razsvetljevali kraj dogodka, vozilo postavili nazaj na kolesa, s tehničnim posegom odprli vrata gasilskega vozila, da so lahko upravljali z vozilom. Iz vozila je izteklo 30 litrov nafte, gasilci so madež posuli z vpojnim sredstvom. Voznika vozila, ki se je v nesreči poškodoval, so oskrbeli v Zdravstvenem domu Ormož.

Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, je bilo v naših krajih najhuje na območju Ormoža z okolico.

Ob stadionu v Slovenski Bistrici je okoli 18.14 meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so izčrpali vodo iz odtočnega jaška.

V naselju Spodnja Polskava v občini Slovenska Bistrica je ob 18.16 čez cesto padla večja veja in podrla drog električne napeljave. Gasilci PGD Spodnja Polskava so drevo odstranili in pomagali delavcem elektro službe pri odstranitvi električne napeljave in ponovni postavitvi droga.

V Koračicah v občini Sveti Tomaž sta ob 20.54 na cestišče padli dve drevesi. Gasilci PGD Koračice so podrti drevesi razžagali in odstranili s cestišča.

Na območju občine Sveti Tomaž, v naselju Savci, je ob 19.16 močan veter podrl drevo na cesto, v naselju Bratonečice pa odkril dve strehi stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Savci so podrto drevo odstranili s ceste in z opeko prekrili obe poškodovani strehi.

V Gornjih Ključarovcih v občini Sveti Tomaž je ob 19.35 meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Pršetinci so s črpalko prečrpali vodo, nastavili protipoplavne vreče in očistili prepust.

V Cvetkovcih v občini Ormož je meteorna voda okoli 19.48 zalila gasilski dom in stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Cvetkovci so iz jaška stanovanjske hiše izčrpali 3 kubične metre vode in izpred gasilskega doma 24 kubičnih metrov vode.

V Lešnici v občini Ormož je ob 19.32 odkrilo streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Hardek so pokrili 10 kvadratnih metrov strehe.

Na območju občine Ormož v naselju Strmec pri Ormožu je ob 19.46 močan veter odkril streho stanovanjske hiše, v naselju Šardinje pa podrl drevo na cesto. Gasilci PGD Velika Nedelja so s folijo prekrili odkrito streho in s ceste odstranili podrto drevo.

Poleg tega je v Dobrovščaku v občini Ormož ob 19.39 odkrilo streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ključarovci pri Ormožu so streho v izmeri 12 x 6 metrov pokrili s folijo.

V naselju Stanovno v občini Ormož je ob 19.39 močan veter razkril streho stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ivanjkovci so s folijo pokrili 40 kvadratnih metrov razkrite strehe.

Na Hardeku v občina Ormož pa se je ob 21. 06 zaradi pretrganega kabla iskrilo iz elektro omarice. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka do prihoda dežurnega delavca Elektra.

Okrog 19.45 je močno neurje zajelo območje Ljutomera. Gasilci PGD Ljutomer so izčrpali vodo iz kletnih prostorov petih stanovanjski hiš. Ob 20.09 je v naselju Podgradje v občini Ljutomer meteorna voda zalila prostore gasilskega doma. Gasilci PGD Podgradje so izčrpali vodo ter očistili prostore nanosov mulja.

V Grabah v občini Središče ob Dravi je ob 21.29 na leseni podlagi za vlitje betona, ki je bila prekrita s folijo, zaradi močnega dežja začela zastajati voda, ki je pronicala v spodnjo etažo hiše. Gasilci PGD Obrež so s folije na površini 85 kvadratnih metrov ročno odstranili vodo.

V naselju Sodinci v občini Ormož se je ob 19.29 sprožil zemeljski plaz. Gasilci PGD Senešci so plaz označili z vrvico in s protipoplavnimi vrečami zaščitili stanovanjski objekt pred vdorom meteorne vode.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice