Slika je simbolična.
V vzhodnem delu države bo danes in v petek pihal močan veter. Agencija Republike Slovenije za okolje opozarja, da bodo sunki jugozahodnega vetra ponekod na Štajerskem in v Pomurju dosegli hitrost okoli 70 kilometrov na uro.

Kot opozarja Agencija Republike Slovenije za okolje, lahko tako močan veter lomi veje in podira nekatera drevesa, lahko odnaša tudi kritino s streh, otežuje promet in gibanje.

Svetujejo še, da naj bodo vrata in okna zaprta. Pri gibanju na prostem se izogibajte nevarnih mest. Priporočajo previdnost v prometu.  

Zaradi sunkov vetra na Štajerskem in v Pomurju previdno vožnjo priporoča tudi Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji.

O nekaj nevšečnostih zaradi močnega vetra pa že poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

V Podgorju v občini Velenje se je ob 5.36 podrlo drevo na telefonske vodnike. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Pesje so podrto drevo, ki je viselo čez telefonske vodnike razžagali in odstranili. Do poškodbe vodov ni prišlo.

V občini Destrnik je zaradi močnega vetra na cesto padlo drevo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Destrnik so drevo razžagali in odstranili.

Na lokalno cesto Ožbalt - Kapla v občini Podvelka pa se je ob 10.45 podrlo drevo in oviralo promet. Posredovali so delavci Komunalnega podjetja Radlje ob Dravi, ki so drevo odstranili.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice