V Slovensko Bistrico se je danes pripeljalo okoli sto motoristov, ki so bili deležni ponovitve teoretičnega znanja, podali pa so se tudi na poligon.

Na prvi letošnji motoristični delavnici v okviru preventivne prireditve Policijska izkušnja kot nasvet na območju PU Maribor se je v Slovenski Bistrici zbralo sto motoristov.

»Mariborski policisti smo skupaj s predstavniki drugih institucij ter motorističnega kluba Grofi Attems svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna. Udeleženci so spoznavali teoretične in praktične prvine vožnje ter osvežili znanje nudenja prve pomoči. Podali so se tudi na poligon in pod budnim očesom policista motorista inštruktorja Tomaža Kranjca s Postaje prometne policije Maribor pilili svoje motoristične spretnosti, na številna vprašanja s področja varnosti v cestnem prometu pa so odgovarjali tudi policisti PP Slovenska Bistrica,« so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Motorist reševalec z Zdravstvenega doma Maribor Boštjan Polenčič je z motoristi obnovil znanje prve pomoči in prikazal, kako sneti čelado poškodovanem motoristu:

»Motoriste, ki niso izučeni zdravstveni delavci učimo, da čelado snamejo le tedaj, ko je poškodovanec v nezavesti in ne diha, v vseh ostalih primerih pa jim svetujemo, da varujejo vratno hrbtenico s prijemom čelade in glave v nevtralnem položaju, da lahko poškodovani normalno komunicira z nami.«

Ustrezna priprava na novo motoristično sezono je izjemno pomembna. Motoristom spomladi še manjka običajne kilometrine, gibčnosti, fizične pripravljenosti, spretnosti in izkušenj, ki so pomembne za varno vožnjo, je še dejal policist PPP Maribor Tomaž Krajnc ter udeležence prireditve pozval, naj se udeležijo še drugih praktičnih delavnic, ki se bodo zvrstile po celotni Sloveniji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice