FOTO: spletna stran Bluenights.si
Motoristični klub Blue Knights v vseh teh letih aktivno deluje tudi na humanitarnem področju. Člani kluba vsako leto organizirajo ali se udeležujejo humanitarnih prireditev drugih društev tako v Sloveniji kot v tujini.

Blue Knights je nepridobitna mednarodna organizacija, ki jo sestavljajo aktivni in upokojeni policisti in policistke, katere druži skupna ljubezen do vožnje z motocikli. 

Učilnice bodo opremili s kinestetičnimi mizami

Letošnjo leto so se odločili, da bodo pomagali OŠ Gustav Šilih pri opremljanju učilnice s »Kinestetičnii mizami«. To so posebej prilagojene mize za hiperaktivne otroke ter prilagojen didaktičen material, učila in igrače. Prireditev imenujejo »Dice Run«. Zbrana sredstva pa gredo v celoti v humanitarne namene. Poudariti je potrebno, da gre za mednarodno udeležbo, saj bodo na prireditvi prisotni člani Blue Knights chapterjev iz Hrvaške, Avstrije in po zadnjih informacijah tudi Nemčije ter seveda tudi ostali povabljeni motoristi in naključni gostje.

Humanitarno akcijo bodo začeli v soboto, 16. junija, s pričetkom ob 10.00 v prostorih Club Housa v Pivoli pri Mariboru, Pivola 92.  Nato bodo odpeljali krožno vožnjo na Pohorje - hotel Bellvue in do OŠ Gustav Šilih, kjer bodo donirali zbrana sredstva. Na podelitev sredstev pred osnovno šolo pride zastopnik podjetja Kinesthetic life Domen Žlebir in direktorica podjetja Otroški svet Katja Podgorelec.

Prva takšna akcija v Evropi

Ob tem iz kluba poudarjajo, da je zastopnik podjetja Kinesthetic life povedal, da kolikor je njemu poznano gre za prvo tovrstno akcijo oziroma tovrstni način zbiranja sredstev za ortopedske pripomočke v Evropi.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice