Sprejemanje naročil za cepljenje proti sezonski gripi v Zdravstvenem dom dr. Adolfa Drolca Maribor je začasno ustavljeno.

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor sporoča, da v letošnji sezoni cepljenja proti virusu gripe opažajo ogromen porast števila naročil za cepljenje. Glede na podatke o cepljenju iz predhodnih let so naročili 8600 doz cepiva, kar je 130 odstotkov več kot leto prej.

»V preteklem tednu, ko smo pričeli s cepljenjem, smo od 21. do 24. oktobra cepili 2350 oseb, samo v akciji, ki smo jo izvedli v soboto, 24. oktobra, v Zdravstveni postaji Tabor, se je cepilo 1501 ljudi,« pojasnjujejo.

V dobrem tednu od začetka cepljenja cepiva ni

Trenutno imajo še 4185 naročil za cepljenje na lokaciji Ulice talcev in Zdravstvene postaje Tabor, v objavljenih terminih, ko je napovedana akcija cepljenja, na območju občin Rače - Fram, Hoče - Slivnica in Starše bo izvedeno cepljenje 775 občanov 7. in 21. novembra, prav tako pa bodo 14. novembra izvedli tudi akcijo cepljenja za občane občin Ruše, Lovrenc na Pohorju in Selnica ob Dravi, za katere imajo predvidenih okoli 350 doz cepiva. 

»Ob tem imamo naročena cepljenja v domovih starejših občanov in zaporih, teh je 940 doz, tako da smo z včerajšnjim dnem ob 11. uri porabili vso nabavljeno količino cepiva, to je 8600 doz,« pojasnjujejo v zdravstvenem domu.

Zaradi pomanjkanja cepiva proti virusu gripe so primorani trenutno prenehati s sprejemanjem naročil za cepljenje. 

»V želji, da bi cepili še večje število ljudi, smo že v preteklem tednu naročili 5000 dodatnih doz cepiva, vendar jih na žalost v tem trenutku ni možno dobiti. Ko bomo prejeli informacijo o novi pošiljki cepiva, bomo ponovno pričeli s sprejemom naročil,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Primer nesposobnosti vlade kako organizirati osnovno cepljenje proti gripi za katero so jamrali,da se jih cepi premalo.Mogoče pa niso vedeli koliko nas živi v Zloveniji .

Starejše novice