Čeprav naj bi potrebovali pomoč, jo nekateri izkoriščajo.

Humanitarno društvo UP-ornik je s svojim delom pomagalo številnim. Mnogi bi bili brez UP-ornikove pomoči lačni, prezebli ali celo brez strehe nad glavo. A očitno je dobrota res sirota, kajti nekateri pomoč, do katere so upravičeni, izkoriščajo.

Preprodaja bonov za hrano

Boris Krabonja je namreč včeraj sporočil, da se je na žalost pričelo zlorabljanje UP-ornika in to prav od ljudi, za katere je namenjen. Nekateri prejemniki pomoči v obliki bonov za hrano, namreč te preprodajajo kar na bolšjem sejmu v Mariboru.

Mladeniča, ki ne dobivata pomoči unovčila bone

Z boni se lahko pomoči potrebni brezplačno najejo v menzi podjetja Mikro Polo. In prav v to podjetje sta prišla dva mladeniča, ki ne prejemata Upornikove pomoči. To so posumili v podjetju in imeli so prav. Izkazalo se je, da sta mladeniča bone kupila na bolšjem sejmu. Kdo vse je bone kupil in koliko jim jih je uspelo preprodati, Krabonja ne ve, a storilko in morebitne pomagače bodo ujeli.

Več nadzora pri uporabi bonov

Na vest o zlorabi dobrodelne pomoči so se burno odzvali številni. Kar je najhuje, zaradi preprodaje bonov se lahko zgodi, da bo humanitarno društvo UP-ornik ostalo brez partnerja, ki bone za hrano zagotavlja v upanju, da bodo romali v prave roke.

Zaradi pojava zlorab, bo odslej pridobitev in uporaba bonov za hrano bolj pod nadzorom. V UP-orniku so že razmišljali, da bi bilo mogoče bone unovčiti samo s predložitvijo osebnega dokumenta. S tem bi dosegli to, da bi pomoč lahko koristili res samo tisti, ki jo nujno potrebujejo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice