Z današnjim dnem se zaključuje 53. Mednarodni obrtno-podjetniški sejem (Mos), na katerem se je letos predstavilo 500 razstavljavcev. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko je v sodelovanju z ECE d.o.o. prejela zlato priznanje.

Letošnji 53. Mednarodni obrtno-podjetniški sejem sta minulo sredo odprla premier Janez Janša in madžarski premier Viktor Orban.

Organizatorja, družba Celjski sejem in Obrtno – podjetniška zbornica Slovenije, sta z dogodkom kljub okrnjeni obliki zaradi covida-19, zadovoljna. 

FERI tokrat z maketo elektroenergetskega sistema Slovenije

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko se je na sejmu v Celju predstavljala v sodelovanju z ECE d.o.o. V sklopu njihove stojnice so se predstavili z maketo elektroenergetskega sistema Slovenije.

Maketa elektroenergetskega sistema Slovenije je prejela zlato sejemsko priznanje. Izdelovali so jo študentje študijskega programa Elektrotehnika pod vodstvom doc. dr. Miloša Bekovića. Nastajala je kar 1200 ur. Končna velikost makete je bila 2,88 m2.

Poklic inženirja močnostne elektrotehnike predstavili na interaktivni maketi

Z maketo so študentje in profesor doc. dr. Miloš Beković, želeli širši množici prikazati obnovljive vire energije, njihovo delovanje in pomen v elektroenergetskem sistemu Slovenije. Vključili so tudi konvencionalne vire in na maketi prikazali še nuklearno elektrarno, termoelektrarno na premog ter plinsko elektrarno.

»Ob tej priložnosti bi se zahvalil vsem, ki so pri projektu sodelovali in nas na naši poti podpirali, vsem sodelavcem za konstruktivne kritike in tudi pohvale, predvsem pa študentom za njihov prispevek in izvirne ideje«, pove ob velikem dosežku doc. dr. Miloš Beković.

Maketa bo v 24. septembra okviru Evropske noči raziskovalcev 2021, predstavljena tudi v Europarku
 

Na MOS tudi Pomurska podjetja

V sklopu 53. Mednarodnega obrtno-podjetniškega sejem so se predstavljali tudi ponudniki iz Pomurja. Med njimi je bilo podjetje Roto, klima center Tratnjek, šunkarna Kodila ter sadjarstvo Ficko.  

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice