Ko smo pred dobrim mesecem dni obiskali posestvo, smo si z razgledne ploščadi lahko le predstavljali, kako bo izgledala Fontana vin. Pred dnevi pa so se po njej že sprehodili prvi obiskovalci.

Pred dnevi so v Vodolah testno odprli Fontano vin, ki bo obiskovalcem za začetek ponujala degustacijo osmih različnih vin lokalnih vinarjev. »Osem pipic je namenjenih vinom, od tega sta dve rdeči, šest belih vin in pa dve pipici sta namenjeni sokovom,« pojasni Jan Kristl iz posestva Sončni raj. Prva tovrstna fontana na Štajerskem bo odprta do 17. novembra, uradno odprtje pa sledi aprila prihodnje leto.

Na posestvu Sončni raj, kjer Fontana vin že sprejema prve obiskovalce, si želijo, da bi se jim investicija vredna dvesto tisočakov povrnila najkasneje v prihodnjih petih letih. Letno oziroma v obdobju ene sezone na fontani pričakujejo do 10.000 radovednežev.

»Odzivi so zelo pozitivni. Vsekakor pride kdaj tudi kakšna pripomba, ampak to nam je le pozitivno, da se znamo popraviti, zato smo tudi otvorili testno, da vidimo, kaj še treba narediti, kaj popraviti do naslednjega leta, ko bo potem tista prava otvoritev in bo šlo zares,« nam zaupa Kristl.

Za zdaj vsi ponudniki vina, razen enega prihajajo z vodolske vinske ceste. Katero vino pa je bolj priljubljeno? »Vsekakor gre bolj belo vino, bolj popularna so tista sladka,« odgovarjajo na posestvu. Za degustacijo vina obiskovalci morajo kupiti kozarec, ki potem ostane v njihovi lasti.

Tudi zaradi prihajajočega praznovanja martinovega oziroma štajerskega novega leta, kot pravijo domačini, bodo imeli v prihodnjih dneh polne roke dela: »Dobili smo veliko klicev, sporočil, kaj se bo dogajalo čez konec tedna in v ponedeljek. Tako, da nekaj vsekakor pripravljamo in se bo dogajalo.«

Nato bo fontana za pol leta zaprla svoja vrata in jih ponovno odprla v začetku aprila prihodnje leto. Sezona bo trajala do novembra oziroma martinovanj.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
metod trobec (nepreverjen)

kaj bolj fuknjenega pa še nisem videl

vino kar tak zunaj da sonce sije po sodih
tempweatura pa se na dan 20 krat spremeni

pa tisti ki to fukošnico pije mora biti res kronični
ali pa bedak

Štajerc na Fon… (nepreverjen)

Trobec, fukošnica si ti, ker si utekočinjen pod zemljo. ? Fontana vina je olična. Priporočam obisk. Vino je primerno hlajeno v rezervarjih. Možen tudi zipline in sprehod v baravi. Na prodaj med, zelisca, caji... Vse naravno. Orijazen sprejam in ugodne cene.

In reply to by metod trobec (nepreverjen)

Starejše novice