Dopustniška prometna gneča se še ni končala. Preverili smo ...

Tudi ta konec tedna prihaja do zastojev na več odsekih med Avstrijo in Hrvaško, za prestop meje pa je treba čakati od tridesetih minut do dveh ur, in sicer na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane, Vinica, Metlika in Gruškovje.

Zastoji, čakalne dobe in dela v Podravju

Na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje - proti Hrvaški je nastal 3,5-kilometrski zastoj, tako pri vstopu kot izstopu se čaka po dve uri. 

Vir: Prometno-informacijski center

Na štajerski avtocesti, na območju cestninske postaje Kompolje, bo danes promet potekal zgolj po enem prometnem pasu. Proti Mariboru predvidoma med 6. in 14.30, proti Ljubljani pa predvidoma med 10. in 19. uro.

Na štajerski avtocesti bo do predvidoma 19. avgusta zaprt priključek Krtina v obe smeri. Izvoz in uvoz Slovenske Konjice iz smeri Maribora proti Ljubljani je ponovno odprt, poroča Prometno-informacijski center.

Prometna nesreča na primorski avtocesti

Zaradi prometne nesreče je na primorski avtocesti, med priključkom Logatec in počivališčem Ravbarkomanda proti Kopru, nastal 8-kilometrski zastoj. Potovalni čas se podaljša za 30–40 minut. Posledice prometne nesreče so odstranili. Obvoz za osebna vozila je možen po vzporedni cesti med Logatcem in Uncem.

Naprej v smeri proti morju se nato promet zgosti tudi na cesti Šmarje - Koper in naprej proti mejnemu prehodu Dragonja, kot tudi na cesti od Parecaga proti mejnemu prehodu Sečovlje. Na obeh mejnih prehodih je treba za izstop iz države čakati po približno eno uro.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal 3-kilometrski zastoj, zato Prometno-informacijski center za pot proti Kranjski Gori priporoča izvoz Jesenice - vzhod, Lipce.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice