Pošteno smo že zakorakali v poletje in visoke temperature kar kličejo po ohladitvi. Če še nimate klimatske naprave, ki bi vam lajšala vsakdan, je zdaj skrajni čas, da si privoščite kvalitetno klimatsko napravo.

Dobra klimatska naprava ne bo le ohladila zraka v vaših prostorih, pač pa bo poskrbela tudi za razvlaževanje ozračja, s čimer bo občutno zmanjšala možnost nastanka nevarne plesni ter tako zagotovila primerne bivanjske razmere. Ker je klimatska naprava investicija v udobje, si vzemite trenutek in izbiro temeljito pretehtajte. 

Pripravili smo nekaj nasvetov o tem, na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo klimatsko napravo.

Kako začeti?

Pred nakupom klimatske naprave morate najprej razmisliti, kakšno površino prostora želite ohladiti. V kolikor kupujete klimo za stanovanje, v katerem se nahaja veliko pregradnih sten in tloris prostora ni zelo odprt, se morate zavedati, da boste z eno klimatsko napravo težko enakomerno ohladili vse prostore v njem. 

Če se v prostoru nahaja veliko naprav, ki oddajajo toploto, kot so računalniki, televizije in podobne aparature, boste morali izbrati močnejšo klimatsko napravo, ki se bo učinkoviteje kosala s pretvarjanjem toplega zraka v hladnega. Prav tako vam bo močnejša klimatska naprava prišla prav v prostorih z večjim številom oken, saj večja okenska površina pomeni več toplega zraka.

Kakšno klimatsko napravo izbrati?

Sedaj, ko veste kako zahteven prostor želite ohladiti, je čas, da se pozanimate o različnih vrstah klimatskih naprav, ki jih je moč najti na trgu. Najpogostejše klimatske naprave so tako imenovane split naprave, ki jih sestavljata dve enoti – notranja in zunanja. 

Če želite ohladiti več prostorov hkrati, izberite multi-split klimatske naprave, pri katerih se več notranjih enot veže na eno zunanjo enoto. Obstajajo pa tudi prenosne klimatske naprave, ki so sicer malce manj močne in učinkovite, a so zato najbolj fleksibilne in enostavne za namestitev.

Klimatske naprave - varčnost in glasnost

Pomemben dejavnik je tudi varčnost klimatskih naprav oziroma njihova energetska učinkovitost. Vsaka klimatska naprava mora imeti oznako, na kateri lahko najdemo podatke o tem, v kateri energetski razred sodi. 

Pri hlajenju merimo izkoristek naprave s koeficientom SEER – višje kot so njegove vrednosti, bolj varčna je klimatska naprava.

Nekaj pozornosti se vsekakor splača posvetiti tudi glasnosti vaše bodoče klimatske naprave. Zagotovo ne želite, da bi vam naprava, ki ste jo prvotno kupili za večjo kakovost vašega bivanja, povzročala neprijeten hrup. Sprejemljiva glasnost klimatskih naprav naj bi znašala 35 decibelov, podatek o stopnji glasnosti naprave pa se nahaja v specifikacijah izdelka.

Za lažjo predstavo - pri šepetanju dosegamo 20 decibelov, zvoki okolice med sprehajanjem po naselju pa so enaki približno 40 decibelom.

Izbira klimatske naprave zahteva tehten premislek in nekaj investiranega časa, saj se na trgu pojavlja ogromno izdelkov različne kakovosti. Da bi vam prihranili nekaj časa, so pri podjetju Oven v svojo ponudbo vključili le izdelke najvišje kakovosti z raznolikimi funkcijami in različnimi stopnjami moči, ki so idealna rešitev za še tako zahtevnega ponudnika. 

V repertoarju klimatskih naprav spletne trgovine OVeNshop podjetja Oven najdete sodobne in varčne naprave, ki bodo vaš dom v vročem poletju spremenile v pravo senčno oazo, nekatere izmed njih pa lahko upravljate kar preko mobilnega telefona.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ali pa gremo n… (nepreverjen)

v Grcijo, kjer je na otokih vedno prijetna klima in pihlja vetrcek

Starejše novice