Foto: Bobo
V varnem zavetju dvorane Tabor čaka na konec deaktivacije bombe 26 ljudi, med njimi pa so tudi trije prikupni mucki.

Velikega števila ljudi, glede na obseg območja, v dvorani Tabor ni bilo za pričakovati, tja se je namenilo 26 ljudi, so pa na varnem tudi trije mucki, ki so jih s sabo prinesli ljubeči lastniki.

Varno zavetje v dvorani, ki je svoja vrata odprla zjutraj ob osmi, sta si poiskala starejša zakonca Aleksander in Kristina Rottmann ter njun sosed Gusti Petek. V naročjih zakoncev pa je bilo moč opaziti tri prisrčne mucke, ki slišijo na ime Puhek, Toby in Rambi.

Gre za mačke stare 15, 9 in 5 let, od katerih se njuni lastniki niso mogli odreči: "Če ne bi smela vzeti s sabo moje mačke, bi ostala doma," nam je zuapala Kristina. V dvorani je po pričevanjih zelo dobro poskrbljeno za živali.

Med evakuiranimi prebivalci, ki so prišli v dvorano Tabor, je  sicer največ bolgarskih delavcev, pa tudi nekaj posameznikov in družin.
 

Danes ob 12. uri so v mestu sprožili sireno z znakom za splošno nevarnost in takrat so strokovnjaki tudi začeli postopek onesposobitve bombe. Po končanem uničenju ubojnega sredstva bo sirena sporočila konec nevarnosti in takrat se bodo ljudje lahko vrnili v svoje domove.

Na območju 300 metrov okoli nahajališča bombe je prepovedano gibanje ljudi in vozil, zaprte so ceste, ustavljen železniški promet in prekinjena dobava plina. Europark je zaradi praznikov zaprt, v bližnjem Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so izpraznili del prostorov, obiski pa so povsod prepovedani.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Podpišite peticijo za prepoved prodaje pirotehnike ! Hvala !
Puhek ,Toby ,Rambi in vse živali !

df (nepreverjen)

ko bom velik bom PIVOTEHNIK

In reply to by Kritik (nepreverjen)

Katja7 (nepreverjen)

@Kritik,kapo dol.Se ne nanasa na clanek,ampak vseeno povem:v cem vidijo ljudje smisel ognjemetov,metanja raket in petard?Zivali umirajo zaradi cloveskih idiotov.Pokanje je enormni stres za zivali,dojemajo veliko bolj intenzivno.Posledice so zalostne:psihicno unicena zival,priklenjene zivali z verigami okrog vratu tako globoko,da se zazre v meso.Zakaj nekaterim ljudem manjka pamet in logika.In obcutek za zivali.

Jajaja (nepreverjen)

jaz zelo rad jem živalsko meso

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

takšne butaste državljane potrebuje oblast
Ki slepo sledijo navodilom občine in kot ovce gredo v dvorano tabor
To morajo bi sami socialci

Starejše novice