Podjetje Integral Mostogradnja bi ob Lavričevi ulici na Lentu, na atraktivni lokaciji tik ob Dravi, gradilo večnadstropni stanovanjski objekt. Zraven šestih nadstropij bi podjetje zgradilo tudi dve etaži podzemne garaže.

Mestna občina Maribor je javno razgrnila dopolnjeni osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta za del območja ob Lavričevi ulici v Mariboru, na katerem želi investitor izvesti ureditev, povezano z izgradnjo novega stanovanjsko-poslovnega objekta na Lentu.

Iz dokumenta je razvidno, da si podjetje Integral Mostogradnja prizadeva, da bi na levem bregu Drave zgradilo stanovanjsko-poslovno stavbo, poleg tega bi izgradilo tudi podzemno garažo, podjetje pa bi uredilo tudi zunanjo ureditev, prometno, komunalno in energetsko infrastrukturo.

Stanovanjski objekt bi vključeval devet etaž

Integral Mostogradnja namerava na parcelah oziroma na zemljišču, velikem 4821 kvadratnih metrov, izvesti ureditve, povezane z izgradnjo novega stanovanjsko-poslovnega objekta, skupaj s podzemno garažo.

Območje gradnje se nahaja na levem bregu reke Drave in je del mestne četrti Koroška vrata. Območje leži južno od Lavričeve ulice, severno od pešpoti ob reki Dravi ter zahodno od objektov ob Strmi ulici.

Predvidena je izgradnja stanovanjskega kompleksa v kombinaciji z dovoljenimi dejavnostmi po podrobnejši namenski rabi prostora. Objekt bi se umestil ob obstoječo Lavričevo ulico in se načrtuje v obliki črke U, ki se ob Lavričevi ulici drži linije obstoječih objektov in jo nadaljuje severozahodno od obravnavanega območja.

Maksimalne etažnosti je objekt ob Lavričevi ulici in se postopoma spušča proti jugovzhodu, proti reki Dravi.

Zahodno od objekta bi bilo locirano parkirišče za obiskovalce in obiskovalce poslovnih dejavnosti. Vzhodno od objekta in med krakoma novega objekta bi bila urejena tlakovana površina, namenjena predvsem uporabnikom javnih prostorov in stanovalcem. 

Pod stanovanjsko-poslovnim objektom načrtujejo še dve kletni etaži garaže. Objekt je zasnovan v obliki črke U in vključuje devet etaž, skupaj z dvema nadstropjema kleti in pritličjem ter šestih stanovanjskih nadstropij.

Vizualizacija stanovanjskega objekta, ki bi ga ob Lentu gradilo podjetje Integral Mostogradnja.

Za stanovalce urejena podzemna garaža

Z Lavričeve ulice načrtujejo dovoz na parkirišče na zahodni strani območja, od koder se načrtuje tudi dovoz oziroma uvoz preko klančine v kletno etažo, garažo. Parkiranje za obiskovalce pa načrtujejo na zunanjem parkirišču na zahodni strani območja. 

Parkiranje za stanovalce objekta in uporabnike drugih dejavnosti naj bi bilo v kletni etaži, garaži. Dostop do kletne etaže garaže bi bil po načrtih mogoč preko pokrite uvozne klančine, ki se nahaja v notranjosti kareja, dostop do klančine pa na zahodni strani s parkirišča, na katerega se dostopa z Lavričeve ulice.

Prostorska vizualizacija objekta.

Bosanski milijonar, ki je bil vpleten v škandal

Lastnik podjetja, ki bi gradil ob Lentu, je Slobodan Stanković, ki ima v Sloveniji tri podjetja, zraven podjetja Integral mostogradnja še Inženiring integral in Gradis BP Maribor. Stanković, ki je večinski lastnik, je podjetja ustanovil z ženo Slavico, Majo Praštalo in s Tamaro Regodić Stanković

Gre sicer za milijonarja iz Bosne, ki je bil po poročanju Slovenskih novic med drugim leta 2016 udeležen tudi v škandal, po tem, ko je bosanski minister za varnost Dragan Mektić razburkal javnost z izjavami o orgijah, ki naj bi se dogajale na Stankovićevi ladji, zasidrani v Portorožu. 

Podjetje Integral Mostogradnja je bilo sicer ustanovljeno leta 2006 in ima sedež v Ljubljani. Stankovićevo podjetje je ob dveh milijonskih sredstvih leta 2016 poslovalo s čistim dobičkom v višini štiri tisoč evrov, leta 2019 pa se je čisti dobiček, ob podobno visokih sredstvih, povzpel na 68.000 evrov.

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zdravko Lajh (nepreverjen)

Balkanski posli na vidiku ... a ne bi nekoliko čudno izgledal šestnadstropni blok tik ob obali Drave? Meni izgleda bedno.

Brako57 (nepreverjen)

Obstoječi kolosi pa te ne motijo? :)

In reply to by Zdravko Lajh (nepreverjen)

NE bosanci (nepreverjen)

so Musloteroristi!
oe24/oesterreich/chronik/horrorfund-leiche-im-inn-entdeckt
youtube.com/watch?v=2oPBzYKDEWA
youtube.com/watch?v=7IF0SRTaLHE

In reply to by Zdravko Lajh (nepreverjen)

Purger (nepreverjen)

Še to malo obdravskega zelenja bi zabetonirali, niste normalni. Beton in kocke, to je očitno domet mariborskih veljakov.

Surfeiter (nepreverjen)

Purgeru ... kako? malo zelenja? ... si pje hudič slep? ... vrli župan Sović ja na obali Drave, na zame najelitnejši lokaciji postavil študentski dom in socialna stanovanja ... tam, kjer bi takrat kvadratni meter stal 3 jurje ... zraven je parkirna hiša katera je prazna in vanjo ne gre recimo Audi A8 ... na vodi prevladujejo kao ribiči, ki jih pod milim bogom ne moreš razlikovati od klošarjev ... je to naš domet? Namesto, da bi kopirali ostala evropska mesta ob rekah in ne nazadnje tudi Ljubljano, kjer ljudje v centru mesta po Ljubljanici supajo, kajakirajo itd ... mi kreteni pa gledamo Dravsko vilo za katero ima edini koncesijo glavni nategun ... kdor ne želi ali razume napredka turizma in s tem mesta, se naj odseli ... kam? ... v pizfdo materino, eto kam!

In reply to by Purger (nepreverjen)

Purger (nepreverjen)

Pelji si turiste domov. Maribor ne rabi bit nova Ljubljana, kjer je vsak kotiček zabetoniran, samo, da se proda.
Maribor čist ok takšen kot je. Že itak so cene nepremičnin previsoke,.
Samo še en Lidl zraven kompleksa fali, da boste potrošniki pokali od sreče.
Novi trendi večjih evropskih mest so ravno vračanje nazaj k parkom, sajenju dreves, urejanju obrežij, sprehajalne poti, itd.

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

11 (nepreverjen)

Točno tako. 'Naši' veljaki bodo ta trend sprovajali čez 30 let. (Ni mestni čevelj za kmečko nogo)

In reply to by Purger (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Purgeru ... no, že nick pove vse o tebi ... si zahojeni Zagorac, ki si je v eni mariborskih tovarn kot težak prislužil penzijo in si s tem zadovoljen ... malo zagorske čmige in že pametujemo o evropskih trendih ... kako bi lahko razumel o čem govorim?

In reply to by Purger (nepreverjen)

TABORČAN (nepreverjen)

ODSELI SE TI TAM DOL V LJUBLJANO KLOŠAR

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Default (nepreverjen)

Kaj bo coban tu gradil Mrs nazaj v cobanijo

Lokalec (nepreverjen)

Coban si samo ti klosar, lahko te kupi 1000 krat okoli tebe in tvojo cobanijo ti pa lahko samo pljuvas ker si nesposoben za kaj drugega ksenofob.
Ta stavba je dobrodosla.

In reply to by Default (nepreverjen)

Cobanci so (nepreverjen)

Mudjahadisti

In reply to by Lokalec (nepreverjen)

rockandroll (nepreverjen)

To bo še en balkanski biznis, pokradlo se bo še pa še denarja, nekaj se bo tudi opralo denarja od mamil, orožja, prostitucije . Zanimivo bi edino bilo če bi gradili denimo sredi reke Drave, zakaj ne, projekt bi bil še dražji in bi lahko izginilo še več denarja . Hoteli ste drugega Jankovića, pa si ga imejte, ovce .

Surfeiter (nepreverjen)

Ofca ti mama ...

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

Proti bosanski… (nepreverjen)

proti muslozaciji

In reply to by rockandroll (nepreverjen)

Za slovensko (nepreverjen)

identiteto in narodnost !!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice