V sklopu akcije »Pričarajmo nasmeh« Rdeči križ Slovenije, skupaj s podjetjem Tuš, tudi letos organizira letovanje za otroke na morju, in sicer v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču.

Tako so v sodelovanju z območnimi združenji RKS, osnovnimi šolami in centri za socialno delo izbrali otroke s področja celotne Slovenije, ki si zaradi nizkih dohodkov staršev ne morejo privoščiti počitnic in letovanja na morju.

Tako bo letos, od 9. do 16. avgusta, na Debelem rtiču letovala že četrta skupina otrok, ki bo teden na morju preživela v družbi sovrstnikov, prijaznih vzgojiteljic in vzgojiteljev ter predanih prostovoljk in prostovoljcev, ki so zanje pripravili tudi bogat športno-ustvarjalni animacijski program.

V tokratni skupini, ki šteje 108 otrok, bodo letovali otroci iz RKS - OZ Celje, Gornja Radgona, Ljutomer, Laško, Lendava, Maribor, Murska Sobota, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah in Žalec.

»Verjamemo, da bomo skupaj omogočili letovanje tistim otrokom, ki potrebujejo pomoč. Morska doživetja si zaslužijo vsi,« še dodajajo pri Rdečem križu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice