Na mariborskem gradu bodo tri petke zapored popestrili trenutno najbolj vroči glasbeniki na sceni. Po nastopih sledi jam session.

Na Mariborskem gradu se bodo tri petke zapored predstavili trenutno najbolj vroči glasbeniki na sceni. Za glasbeno razvajanje bo poskrbela LACHA - posrkaj kulturo!

Gre za mlado ekipo zagnanih ljubiteljev kulture, ki želijo zapolniti kulturno luknjo v Mariboru. Prirejajo koncerte, katerim sledijo še jam sessioni.

Jam session je edinstvena izkušnja, kjer se naključni glasbeniki zberejo na odru in sledijo ritmu trenutka. Brez repertoara in brez vaje.

Dogodke Frišne Lache ustvarjajo v sodelovanju z Grajsko kavarno, Pokrajinskim muzejem Maribor in Mariborskim gradom.

Eden najbolj vročih Hip Hop glasbenikov obljublja plesno bombo

Kot prvi bo 13. maja ob 20.00 nastopil Vazz. Je vsestranski ljubljanski umetnik, ki se v glasbenih vodah kopa že od otroštva. Takrat je svojo strast do rapa odkril s pomočjo pisanja poezije.

V začetku maja izdaja povsem sveži album, ki nosi čist izraz, izpiljene ideje in pogled v njegov svet resničnosti.

Vazz trenutno velja za enega izmed najbolj vročih Hip Hop glasbenikov v Sloveniji. Na koncertu obljublja plesno bombo, ki se je ne splača zamuditi.

LPS iz Evrovizije v Maribor

Na drugem dejanju Frišne Lache bodo nastopili zmagovalci Eme 2022, in sicer 20. maja ob 20.00. 

LPS ali Last Pizza Slice je srednješolski band, ki je letos na Emi poskrbel za totalno senzacijo. Na Emi freš so nastopili brez pričakovanj, očarali žirijo in čez noč postali najbolj popularen mlad band v Sloveniji. 

Frišno Lacho bodo zaključili s skupino Batista Cadillac

Batista Cadillac je bend, ki je na Emi 2022 s skladbo 'Mim pravil' zasedel prvo mesto stroke in drugo mesto po skupnem seštevku točk.

27. maja bodo na Frišni Lachi predstavili svoj prvi album, ki izide 14. maja. Na albumu bodo tudi hiti kot sta 'Pust me do besede' in 'Magnolije'. Poleg starih popevk obljubljajo tudi konkreten nabor novega soula, ki je nastajal v zadnjih dveh letih s pomočjo producenta Martina Štibernika, kitarista Tadeja Koširja in še nekaj enakomislečih glasbenih kolegov.

Karte za koncerte je mogoče kupiti za 15 evrov v predprodaji, 17 evrov stanejo na dan dogodka.

Naprodaj so v Grajski kavarni Maribor, in sicer od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice