Kdo bo lahko smučal brez predložitve negativnega testa?

Današnje nizke temperature so omogočile, da so snežni topovi na Čopovi progi opravili svoje delo in jo zasnežili. Smuka do doline v času zimskih šolskih počitnic je zagotovljena. 

»Danes smo na Pohorju zaprli Čopovo progo do doline, da smo lahko zelo nizke temperature izkoristili za zasneževanje tudi čez dan. Tako bomo zagotovili smuko do doline tudi v času zimskih šolskih počitnic,« pravi Miha Rubin iz Marproma. 

Od jutri naprej bodo odprte smučarske proge od vznožja Mariborskega Pohorja preko smučarskih povezav na Arehu in vse do spodnje postaje sedežnice Pisker. 

Obisk smučarjev na mariborskem Pohorju 

Še v prvi polovici tega tedna je bila številka dnevnih smučarjev na Mariborskem Pohorju zelo skromna. 

»Na obisk v tokratni sezoni zelo vplivajo ukrepi zaradi koronavirusa. Tokratna zimska sezona se je na Mariborskem Pohorju začela 12. decembra, pozneje pa je bila dvakrat prekinjena. Doslej smo imeli okoli 43.000 obiskovalcev, kar je le tretjina lanskega obiska,« pojasnjuje Rubin.

Po ocenah Marproma se bo zaradi sproščanja ukrepov ta številka hitro začela obračati navzgor. Številni bodo zimske počitnice preživeli prav na Mariborskem Pohorju.

Smučarji na test le enkrat tedensko

Smučarji močno pozdravljajo tudi nov odlok vlade, ki narekuje, da je za uporabo žičnic potrebno predložiti negativen rezultat testa na covid-19, ki ni starejši od sedem dni.

Vrsta za testiranje je bila na spodnji postaji gondole precej dolga tudi danes.

Po novem odloku negativnega testa ne bo potrebno predložiti osebam s potrdilom o cepljenju z dvema odmerkoma in osebam, ki so prebolele covid-19 in je od potrjene okužbe minilo več kot 21 dni ter manj kot šest mesecev. 

Testiranja na Mariborskem Pohorju 

Ne glede spremembe, povezane s predložitvijo testa, bo testiranje v sodelovanju z Zdravstvenim domom dr. Adolfa drolca Maribor še naprej organizirano tudi na vstopnih točkah na pohorska smučišča.

Od 15. do 21. februarja bo v ponedeljek in sredo testiranje potekalo na spodnji postaji gondole, v soboto pa na spodnji in zgornji postaji. 

Od 22. februarja bo na voljo testiranje ob sredah, in sicer na spodnji postaji gondole, ob sobotah pa na spodnji in zgornji postaji.  

Med delavniki ga bo moč opraviti od 8.30 do 11.30, ob sobotah pa med 8. in 12. uro. 

Ker se v vrsti za brezplačna testiranja na Mariborskem Pohorju znajdejo tudi tisti, ki smučišča ne koristijo, Marprom sedaj sporoča, da bodo prednostno testirali smučarje oziroma obiskovalce Pohorja, ki test potrebujejo za uporabo žičniških naprav.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mariborčan 1970 (nepreverjen)

na smučiščih je korone na vagone

Melkijar (nepreverjen)

Odlicna nocna voznja z motornimi sankami ,proge so vedno speglane ....

Zikollino (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lani trije, letos eden ...

Starejše novice