Z nižjimi temperaturami že vstopamo v smučarsko sezono, na katero pa se z vzdrževalnimi deli in novostmi pripravljajo predvsem pripravljavci smučišč.

Predprodaja sezonskih smučarskih vozovnic je prvič potekala že ob koncu minule zime, med 1. in 15. aprilom, nato pa se je nadaljevala s prvim septembrom in bo trajala do konca oktobra.

»Za prihajajočo zimo smo doslej prodali okrog 1.550 različnih sezonskih smučarskih vozovnic. Glede na prejšnje leto smo tokrat prodali precej več vozovnic Pohorka, pri kateri je letos novost, da nima več omejenih ur uporabe in bo tako veljala od ponedeljka do petka v času dnevne smuke, razen v času praznikov in šolskih počitnic,« so za Mariborinfo.com pojasnili v Marpromu. 

Med novostmi posodobitev opreme za zasneževanje ...

Glavna novost pa je avtomatizacija in posodobitev opreme za zasneževanje, vključno z namestitvijo sistema za zasneževanje pri pozitivnih temperaturah. 

»Tako se bo bistveno izboljšala razpoložljiva infrastruktura za zasneževanje na Pohorju, kar nam bo omogočilo stabilno izvedbo prihodnjih smučarskih sezon. Vrednost najema celotne opreme za obdobje šestih let znaša približno 1,7 milijona evrov,« pojasnjujejo.

... in ureditev otroškega poligona

A poleg posodobitve in avtomatizacije sistema zasneževanja pa velja med večjimi novostmi na Mariborskem Pohorju omeniti tudi dokončno ureditev otroškega poligona oziroma proge Bellevue. 

»V sklopu del na Bellevueju bomo premestili vlečna trakova Bejbika 1 in 2, ob tem pa prestavili še sankališče, s čimer bomo sankačem omogočili uporabo trakov.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice