Fotografija je simbolična.
Na Mestni občini Maribor so danes izbrali ponudnika, s katerim bodo sodelovali pri pripravi programa letošnjega Čarobnega decembra. Ime bodo razkrili takoj po podpisu pogodbe.

Na Mestni občini Maribor so povedali, da so na povabilo k oddaji ponudbe za program in produkcijo v okviru prireditev Čarobni december 2019 in silvestrovanja na prostem na mariborskem Trgu Leona Štuklja v roku prejeli tri ponudbe.

K oddaji ponudb so povabili producente, ki so v preteklih letih že sodelovali v pripravi programa Čarobnega decembra ali pa imajo referenčne izkušnje z organizacijo podobnih programov.

»Od ponudnikov smo pričakovali, da pripravijo program za vsak večer v tem obdobju. Čez teden predvidevamo različne tematske večere, ko bodo za glasbo skrbeli priznani didžeji, ter videokoncerte oziroma posnetke koncertov največjih svetovnih zvezd). Ob koncih tedna, v petek in soboto, pa načrtujemo koncerte priljubljenih glasbenikov in nastope stand-up komikov,« so napovedali na Mestni občini Maribor.

Pogoj: najmanj 80 odstotkov slovenskih izvajalcev

Kriterij za izbiro producenta sta bila najbolj celovita ponudba in program, ki se je najbolj približal naslednjim usmeritvam: zastopanost različnih zvrsti izvajanja, najmanj 80 odstotkov slovenskih izvajalcev ter koncerti znanih slovenskih in lokalnih izvajalcev različnih žanrov.

»Izbrani producent bo moral zagotoviti produkcijo in izvedbo programa za največ 68.000 evrov (plus DDV). Pridobljeno (s potrdilom izkazano) sponzorstvo enega ali več sponzorjev je ponudniku prineslo dodatne točke,« so povedali na mariborski občini.

Vsem kriterijem je ustrezala le ena od treh prispelih ponudb

»Danes smo ponudbe pregledali in se odločili za tisto, ki po naši oceni ponuja najcelovitejši praznični program za vseh 33 dni, od 29. novembra, ko bo tudi prižig prazničnih luči, do 31. decembra, ko bo silvestrovanje na prostem,« so razkrili na Mestni občini Maribor.

Po natančnem pregledu vseh treh prispelih ponudb so ugotovili, da le ena od njih v celoti ustreza zahtevanim kriterijem in usmeritvam, priložena pa ima tudi potrdila o nameri sponzoriranja s strani sponzorjev.

Druga dva ponudnika teh potrdil nista priložila; sicer sta oba predlagala možnosti sponzoriranja, vendar brez konkretnih predlogov, podprtih z namero sponzorjev. Oba tudi nista vključila vseh usmeritev glede zastopanosti izvajalcev vseh predlaganih zvrsti izvajanj oziroma nista odgovorila na vse zahteve iz povabila in navedla celotnega nabora nastopajočih/programa za vsak dan posebej.

Na mariborski občini so zagotovili, da je izbrani program zelo raznolik:

»V njem so koncerti številnih znanih in trenutno v Sloveniji najbolj priljubljenih izvajalcev, za katere lahko pričakujemo, da bodo na Trg Leona Štuklja pritegnili veliko obiskovalcev. Za dni, ko na trgu ne bo koncertov v živo, pa ta ponudnik predlaga nastope kvalitetnih didžejev in privlačne videokoncerte največjih svetovnih zvezdnikov. Neto vrednost te ponudbe je nekaj manj kot 68 tisoč evrov. Ponudnik pa je tudi zagotovil sponzorska sredstva, zaradi česar bo končna cena programa za Mestno občino Maribor nižja.«

Do podpisa pogodbe ime izbranega partnerja ostaja skrivnost

Podatek o tem, s kom bo Mestna občina Maribor letos sodelovala pri pripravi programa Čarobnega decembra 2019 in silvestrovanja na prostem na Trgu Leona Štuklja ter kakšen bo ta program, bodo z Mestne občine Maribor posredovali takoj po sklenitvi pogodbe.

Na mariborski občini so dodali še, da bo Javni zavod za turizem Maribor-Pohorje skrbel za koordinacijo programov na različnih prizoriščih, pripravil novoletno-božični sejem – ta bo letos na prostoru med Grajskim trgom in Trgom svobode – ter pripravil dogodke ob prižigu prazničnih luči. Odgovoren bo tudi za promocijo prireditve Čarobni december 2019.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice