Tri nove okužbe naj bi se pojavile pri zdravnikih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

Kot poroča portal 24ur.com naj bi se pojavile tri nove okužbe v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Šlo naj bi za tri zdravnike iz urgence, ki vsi kažejo znake okužbe.

Zdravniki so zaposleni v obeh delih urgence, torej tako na nujni medicinski pomoči Zdravstvenega doma Adolfa Drolca kot v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

V Univerzitetnem kliničnem centru zdaj testirajo zaposlene in iščejo osebe, s katerimi so bili v kontaktu. 

Aleksander Jus, pomočnik direktorja Zdravstvenega doma Adolfa Drolca je za Mariborinfo potrdil, da so testi pri vseh treh zdravnikih pokazali, da so pozitivni na novi koronavirus.

Dodaja, da so izvedli testiranje še 31 drugih zaposlenih: »V 29. primerih že imamo znan negativni rezultat, dve testiranji pa sta bili izvedeni kasneje v popoldanskih urah in za njiju še nimamo rezultatov.«

V torek se bo sestala posebna skupina Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Po poročanju lokalnega spletnega medija Maribor24 bo več podrobnosti bo znanih v torek, ko bodo opravili analizo okužb.

Več bo znanega jutri

Samo Turk iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor podrobnosti za Mariborinfo zaenkrat ni želel razkrivati.

Kot pravi, bodo uradno izjavo podali jutri v dopoldanskih urah: »Zadevo je treba najprej analizirati in oceniti stanje.« 

Direktor mariborskega kliničnega centra Vojko Flis je v oddaji 24ur povedal, da bodo osebe, s katerimi so bili okuženi v stiku, testirali še večkrat, saj virus potrebuje nekaj časa, da se razvije. Dodal je, da vir okužbe zaenkrat še ni znan. Domneva je, da je okužba prišla iz Črne Gore, v vsakem primeru pa iz tujine. Vendar je točno zaenkrat še težko reči, ker epidemiološka raziskava še poteka. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice