V mestnem potniškem prometu v Mariboru zaradi zajezitve širjenja koronavirusa in zaščite tako voznikov avtobusov kot potnikov od torka, 23. marca 2021, začasno ne bo mogoče plačevati voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu.

Z ukrepom, ki začasno ukinja plačevanje voženj z gotovino pri vozniku na avtobusu, nameravajo v največji možni meri preprečili fizične kontakte med vozniki in potniki, saj bo plačevanje voženj potekalo zgolj brezstično – z avtobusnimi karticami ali s pomočjo aplikacije na mobilnih telefonih, ki jih je treba na avtobusu prisloniti k čitalniku vozovnic.

Omenjeni ukrep – zanj sta se skupaj odločila Mestna občina Maribor in podjetje Marprom – bo na vseh mariborskih mestnih avtobusih veljal do preklica.

»Ne nazadnje je tovrstno plačevanje tudi ugodnejše za potnike, saj ena vožnja v predprodaji stane en evro, pri vozniku pa dvakrat več,« ob tem dodajajo na Marpromu.

Pred začasnim umikom gotovinskega plačevanja z avtobusov potnike pozivajo, da si pravočasno priskrbijo ustrezne vozovnice v predprodaji. 

Pri tem je zaželeno, da za kupovanje avtobusnih vozovnic uporabljajo spletno ali mobilno aplikacijo Marprom Shop; obe omogočata nakup enkratnih voženj in polnjenje obstoječih avtobusnih kartic z različnimi vozovnicami (kuponske za več voženj, mesečne).

Vse informacije o spletni in mobilni aplikaciji, ki z vidika pojava koronavirusa ponujata varno brezstično kupovanje vozovnic in tudi njihovo koriščenje na mestnih avtobusih, so dostopne na tej spletni strani

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice