Včeraj smo poročali, da se gradnja prve faze Magnine naložbe v Hočah zaključuje in da bo v pričetku prihodnjega leta že stekla proizvodnja: v začetku leta zagon poskusne, spomladi pa že redne proizvodnje.

Kljub temu, da je za delo v Magni veliko zanimanja, kadrovske službe še vedno iščejo primerne delavce. Doslej so jih zaposlili okoli 140 ljudi - približno 90 jih je v Hočah, 50 pa še na usposabljanju v Gradcu. Zaposlovali bodo še v proizvodnji, logistiki in informatiki.

Časovnica zaenkrat ostaja nespremenjena, Magna pa še vedno čaka na okoljevarstveno dovoljenje za zagon lakirnice v Hočah, poroča STA. Izpolnili naj bi vse zakonske zahteve in različna pričakovanja deležnikov v postopku izdaje okoljevarstvenega dovoljenja, zato verjamejo, da je postopek pridobivanja dovoljenja v zaključni fazi.

Vodi ga Agencija za okolje, kjer je nedavno potekala ustna obravnava, na kateri so lahko sodelovali vsi trije stranski udeleženci - občina Miklavž na Dravskem polju, Zveza ekoloških gibanj in Regionalno okoljsko združenje okoljevarstvenikov. Po zaključen obravnavi sodelujoči dodatnih predlogov in vprašanj niso izpostavili, rok zanje pa je potekel že prejšnji petek.

H koncu gre tudi gradnja objektov in nameščanje notranje opreme. Pravkar pričenjajo z nameščanjem posameznih elementov proizvodnje in sinhronizacijo procesov, hkrati pa urejajo tudi zunanjost tovarne. Zasadili bodo okoli 80 dreves, uredili so že približno 24.000 kvadratnih metrov zelenih površin, a je nameravan cilj pri več kot 50.000.

Druga faza še negotova

Obenem v ozadju potekajo tudi aktivnosti za izvedbo druge, še obsežnejše faze projekta, ki vključuje proizvodnjo celotnega avtomobila, a o tem v Magni za zdaj niso preveč konkretni. Njihove uresničitev je namreč odvisna predvsem od naročil njihovih partnerjev, zato je trenutno po njihovem še prezgodaj za kakršnekoli napovedi.

Dokumentacijo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja za omenjeno drugo fazo projekta so medtem že pripravili in jo dostavili Arsu, še poroča STA.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost iz tankar (nepreverjen)

No pa dajte že enkrat mir s tem okoljem, najboljše je da vse firme na svetu zapremo pa vsi živimo od čistega lufta. Mislim stvarno. Kot da.so Slovenci neka višja rasa od drugih.

Starejše novice