V ponedeljek, 11. maja, bo v Mariboru znova stekel mestni potniški promet, pri čemer bodo zaradi problematike nalezljive bolezni covid-19 veljali določeni zaščitni ukrepi.

Mestni avtobusi bodo do nadaljnjega vse dni, torej tudi med delavniki, vozili po sobotnih voznih redih - razen ob nedeljah in praznikih po nedeljskih. Potniki bodo morali vzdrževati predpisano medsebojno razdaljo 1,5 metra.

Vstopanje na avtobuse in izstopanje bo omogočeno samo pri sredinskih ali zadnjih vratih, na vsakem avtobusu pa bo Marprom posebej označil sedeže, ki jih ne bo dovoljeno uporabljati. Na ohranjanje ustrezne razdalje tudi na stojiščih bodo potnike opozarjala obvestila na avtobusu.

Na posameznem postajališču bodo najprej izstopili potniki, ki bodo želeli, nato pa vstopili novi. Pri tem in med čakanjem na postajališču bo prav tako treba vzdrževati zadostno medosebno razdaljo 1,5 metra. Za vse potnike bodo na avtobusu obvezne zaščitne maske, ob vstopu pa bo potrebno razkuževanje rok.

Razkužilo bo nameščeno na avtobusu pri vstopnih oziroma izstopnih vratih.

Na vseh mariborskih mestnih avtobusih voženj še naprej ne bo mogoče plačevati z gotovino pri vozniku, saj bo dostop do voznika fizično onemogočen. Čitalniki vozovnic se bodo zato nahajali pri sredinskih vratih, kjer bodo morali potniki sami opraviti validacijo oziroma prisloniti vozovnico k čitalniku, kontrolorji pa bodo preverjali, ali med vožnjo uporabljajo ustrezno vozovnico.

Vsem imetnikom terminskih vozovnic bodo njihovo veljavnost podaljšali za obdobje, ko jih ni bilo mogoče uporabljati. Tako bomo mesečnim avtobusnim vozovnicam za marec, ki jih zaradi zaustavitve mestnega prometa od sredine marca ni bilo moč koristiti, veljavnost podaljšali do konca maja.

Sočasno z začetkom opravljanja mestnega potniškega prometa bomo tudi odprli blagajne in informacije na Avtobusni postaji Maribor. Ob delavnikih bodo poslovale od 9. do 17. ure, ob koncih tedna pa od 9. do 13. ure. Tako bo znova na razpolago tudi Mestna blagajna.

Na Mariborskem Pohorju bo 11. maja začela obratovati krožna kabinska žičnica. Pri tem bo veljala omejitev vstopa oziroma bo med potniki - razen če gre za člane skupnega gospodinjstva - potrebna razdalja 1,5 metra. Gondola bo obratovala po voznem redu vsako polno uro med 7. in 22. uro.

Kupcem marčnih mesečnih vozovnic za gondolo, polletnih in letnih bomo veljavnost teh podaljšali za obdobje, ko jih ni bilo možno koristiti. Imetniki se bodo morali oglasiti na blagajni pod Pohorjem, kjer bodo dobili nove, nadomestne, vozovnice.

Prihodnji petek, 15. maja, bomo na Pohorju odprli tudi kolesarski park.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Haja (nepreverjen)

Torej, na drugi postaji več ne bo možno vstopiti na avtobus, ker bo že poln. Vozi pa dva krat na uro. Če boš vstopil na tretji postaji je boljše, da greš kar peš v mesto ali pa domov nazaj. Včeraj je bilo rečeno, da avtobus, ki sprejme 150 potnikov, bo sedaj sprejel samo 15 potnikov. Pa to je bil zglobnik, ki je v Mariboru vozil pred leti. Torej bodo naši mali avtobusi sprejeli 6 potnikov. Kdo bo pa štel potnike, če bodo hodili noter pri zadnjih vratih. Kdo jih bo naganjal ven iz avtobusa. Kaj, če kdo ne bo hotel imeti maske? Ne bodo stali dovolj narazen! A bodo na avtobusu varnostniki? Šofer ni na avtobusu zato, da dela red. Tudi si ne predstavljam, kako bo osem ur vozil v maski.

Starejše novice