Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Mariborska občina je javno objavila izhodišča za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za del območja Pobrežje, znotraj katerega naj bi stala oskrbovana stanovanja.

Mestna občina Maribor objavila izhodišča za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta za del območja Pobrežje, ki predvideva izgradnjo objekta z oskrbovanimi stanovanji in pripadajočo okoliško ureditvijo.

Na Pobrežju predvidena umestitev objekta z oskrbovanimi stanovanji

Predmet občinskega podrobnega prostorskega načrta je območje, ki se nahaja v urbanemu območju naselja Maribor v neposredni bližini reke Drave. 

Gre za nezazidano stavbno zemljišče, namenjeno stanovanjski gradnji z dopolnilnimi dejavnostmi. Leži deloma ob obstoječi nizki individualni pozidavi in deloma ob objektih Doma starejših občanov Danice Vogrinec.

Na omenjenem območju se predvideva umestitev objekta z oskrbovanimi stanovanji.

Območje načrtovanja obsega površino velikosti okoli 3700 kvadratnih metrov. Postavitev objekta se predvideva po vzorcu postavitve že obstoječih objektov. Objekt bi bil umeščen tudi tako, da je odmik do vseh sosednjih parcel večji od pet metrov. 

Območje bo prometno neposredno navezano na Zrkovsko cesto, ki se nahaja na severnem delu. Načrtovana je stavba s pritličjem in sedmimi nadstropji. 

Na zemljišču okoli objekta se predvideva ureditev zunanjih parkirnih mest in zelene površine. Predvidenih je 51 parkirnih mest, od tega 12 parkirnih mest za invalide.

Ureditev parkirnih mest za obiskovalce je predvidena ob dovozni cesti. Parkirni mesti za interventno vozilo za potrebe stanovalcev sta načrtovani ob vhodu v objekt.

Na severozahodnem delu območja se predvideva povezava z nabrežjem reke Drave z umestitvijo cik – cak pešpoti, ki se v zelenju spusti na nivo sprehajalne poti ob reki Dravi.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Leka (nepreverjen)

Manjka še samo krematorij in tunel do pokopališča.

Starejše novice