Zaradi okužbe učiteljice so v podružnični enoti Krog Osnovne šole II Murska Sobota prisotni le učenci prvega razreda.

Okužbe s koronavirusom in posledične karantene so dodobra zdesetkale prisotne razrede v šolah po celi Sloveniji. V Pomurju so kolegi iz Sobotainfo poročali že o karantenah na Osnovni šoli I Murska Sobota, Osnovni šoli Tišina in nazadnje o karantenah v Šalovcih in v Gornjih Petrovcih.

Kolegi iz Ptujinfo pa so poročali o okužbah na Gimnaziji Ptuj in Osnovni šoli Ljudski vrt.

Do okužbe je prišlo tudi v podružnični enoti Osnovne šole II Murska Sobota v Krogu, kjer imajo pet oddelkov, od 1. do 5. razreda, in so trenutno pri pouku le učenci prvega razreda. To nam je potrdila tudi ravnateljica Suzana Fartelj, ki obenem poudarja, da so pa na matični enoti v Murski Soboti vsi na šoli in tam ni zapletov.

V vsakem primeru pa bo prisotnost učencev že s ponedeljkom manjša povsod, saj je vlada odločila, da bodo v šolah ostali zgolj učenci razrednega pouka, torej do vključno 5. razreda, za učence od 6. razreda dalje in tudi dijake srednjih šol, pa se bo ponovno uvedlo šolanje na daljavo.

To bi naj bilo v veljavi vsaj naslednja dva tedna, pristojni pa bodo po krompirjevih počitnicah znova presojali, ali bodo ukrep podaljšali. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice