Slika je simbolična.
V sklopu priprav na prihajajočo zimsko sezono so na Mariborskem Pohorju danes zagnali napravo za izdelavo snega pri pozitivnih temperaturah, tako imenovano tovarno snega.

Tovarna snega je nameščena v neposredni bližini zgornje postaje sedežnice Sleme, kjer bo delovala tudi v naslednjih dneh oziroma tednih.

Nova zimska sezona naj bi se začela 1. decembra

S pomočjo omenjene naprave nameravamo izdelati zadostno količino snega, da bomo lahko uredili in 1. decembra odprli smučarsko progo Bellevue z vlečnima trakovoma Bejbika 1 in 2.

S tem se bo tudi začela nova zimska sezona na Mariborskem Pohorju, medtem ko uradno otvoritev sezone še vedno načrtujemo sredi decembra.

S pričetkom nove smučarske sezone tudi nove sezonske smučarske vozovnice

S 1. decembrom, ko je predviden pričetek obratovanja trakov Bejbika 1 in 2, bodo na Mariborskem Pohorju tudi začele veljati nove sezonske smučarske vozovnice. Katera pohorska smučišča bodo poleg proge Bellevue na razpolago že v decembru, pa bo odvisno predvsem od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje.

V minulih mesecih so na Mariborskem Pohorju še nekoliko dopolnili nov avtomatiziran sistem zasneževanja, sedaj pa izvajajo različna dela na smučarskih terenih, žičniških napravah in drugi opremi. Tako se bodo ustrezno pripravili na bližajočo se zimsko sezono.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice