Zveza prijateljev mladine Maribor je čas zaprtja Doma ustvarjalnosti mladih izkoristila produktivno. Postavili so novo zaščitno in varovalno ograjo, ki s svojo interaktivnostjo razveseljuje mimoidoče. 

Zveza prijateljev mladine Maribor domuje v več kot 130 let stari stavbi. Zaradi odpadajočega ometa je stavba zavarovana z ograjo. Ker Zveza prijateljev mladine Maribor slovi po svoji ustvarjalnosti, so se pred približno desetimi leti lotili prve okrasitve te ograje. 

Dekoracijo so zamenjali že večkrat, zdaj ograjo krasi 25 pisanih hišk, ki vsebujejo interaktivne elemente. 

»Osnovno idejo smo razvili novembra, ko se je začel drugi val epidemije,« nam zaupa Tadeja Dobaj, koordinatorica dejavnosti na Zvezi prijateljev mladine Maribor. 

Zbirajo tudi »pisma prijateljem«

Med 25 hišami je 13 interaktivnih. Ostale so zgolj narisane. Hiške otrokom ponujajo stoptrik kino, muzej znanih osebnosti, slovarček pomembnih besed, ki so prevedene v jezike naših sosednjih držav, interaktivno kolo in uro, cvetličarno in še marsikaj.

Ena izmed hišk predstavlja pošto s poštnim nabiralnikom, kjer zbirajo »pisma prijateljem«. Ker je Zveza prijateljev mladine Maribor »polna knjig«, so naredili tudi knjižnico, kjer si sprehajalci lahko izposodijo knjige. 

»Knjig imamo v hiši res veliko. Če le pridejo v roke nekoga, ki jo bo prebral, bomo veseli,« še dodaja Tadeja Dobaj. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice