Na Kopah že prvi konec tedna pričakujejo velik obisk, proga pa je menda dobro pripravljena.

Na Kopah se je včeraj odprla smučarska sezona. Zvečer so ponudili nočno smučanje od 18. do 22. ure, že danes pa sedežnica na smučišču Pungart obratuje od 9. ure naprej. Za nočno vozovnico in malico je bilo potrebno odšteti pet evrov, danes in jutri se boste lahko nasmučali za 15 evrov.

Progo je zasneževalo 16 snežnih topov, upravljalci pa upajo, da se bodo hladne temperature obdržale in bo že naslednji vikend lahko obratovalo več prog. Že ta konec tedna imajo namestitvene zmogljivosti popolnoma zasedene.

Tudi na Rogli smučarija 

Danes se odpira še smuščišče na Rogli, kjer obratujeta vlečnici Uniorček 1 in štirisedežnica Planja. Otroci do 15. leta lahko smučajo brezplačno, odrasli pa bodo za enotno vstopnico odšteli 10 evrov. 

Boj z vremenom ...

Na Mariborskem smučišču pa je kljub zasneževanju zagodlo vreme. Čeprav so bili sredi novembra prvi, ki so omogočili smuko in to po promocijskih cenah, temperaturna inverzija te dni povzroča preglavice. S sezono bo najverjetneje lahko pričeli sredi decembra. Brez snega in odvisen od narave je tudi Kanin, ki je visokogorsko smučišče, na Krvavcu naj bi s sezono pričeli od sredine prihodnjega tedna.

Se pa danes lahko v Mariboru odpravite na zimski športni sejem, kjer bo na voljo tudi velika izbira rabljenih smuči.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice