V zadnjem slovenskem nogometnem derbiju v sezoni se bosta nocoj pomerila Maribor in Olimpija.

Finale pokalnega tekmovanja se bo pričel ob 20.15, ko se bodo v Celju pomerili Mariborčani, ki bodo iskali dvojno krono po osvojenem naslovu državnih prvakov, in Ljubljančani, ki branijo lanski naslov, medtem ko bi pokal pomenil zanje edino lovoriko v sezoni.

Pred tem pa se bosta ob 15. uri pomerili še ženski ekipi Krim Rolljet in Telemach Beltinci, mladinski finale pa se bo dogodil v Šmartnem ob Paki.

Dvojna krona ali edina lovorika?

Mariborski trener Darko Milanič je povedal, da jih čaka zahtevno, a lepo srečanje za konec sezone, medtem ko pokal že pričakujejo. Trener Olimpije Safet Hadžić pa meni, da bodo malenkosti tiste, ki bodo odločale o zmagovalcu. 

V medsebojnih dvobojih so se v tej sezoni za uspešnejše sicer izkazali Ljubljančani, ki so izgubili prvo poletno tekmo doma z 0:3. jeseni pa v Mariboru zmagali z 2:1. Spomladi se je dvoboj v Stožicah zaključil z 0:0, na zadnjem derbiju pa je v Ljudskem vrtu slavila s 3:0, s čimer je prestavila mariborsko slavje ob naslovu prvaka.

Današnji finale med večnima tekmecema bo prvi med ljubljanskim in mariborskim klubom po 20 letih, v sezoni 1998/99 so bili boljši vijoličasti s 3:2, poroča STA. Mariborčani imajo v samostojni Sloveniji devet pokalnih lovorik, Olimpija v različnih izvedbah kluba pa pet.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice