Mariborski župan Saša Arsenovič se je menda z direktorjem podjetja Makro 5 gradnje dogovoril, da bodo z deli končali pred rokom, da bi se evropsko prvenstvo U21 leta 2021 lahko odigralo na stadionu Ljudski vrt.

Na Ljudskem vrtu so začeli s pričetkom obnove zahodne oziroma stare tribune, dela izvaja podjetje Makro 5 gradnje iz Kopra, ki je Podravju znano iz obnove ptujske tržnice. Delavci te dni odstranjujejo sedeže z betonske konstrukcije, ki bo porušena.

»Trd oreh bodo rušitve. Od obstoječega ostane samo lok in nekaj obstoječih stopničk,« je na podpisu pogodbe dejal Igor Hvastja, direktor podjetja Makro 5 gradnje, a je poudaril, da večjih težav med obnovo ne pričakujejo. 

Spomnimo. Skupna vrednost del na stari tribuni po pogodbi znaša 6.118.483 evrov brez davka na dodano vrednost. V skladu s pogodbo Mestna občina Maribor kot naročnik zagotovi finančna sredstva za investicijo v višini 6.158.865 evrov z davkom na dodano vrednost.

»Projekt je cenejši, boljši in bo, po zagotovilih gospoda Hvastje, tudi v rekordnem roku narejen,« je na podpisu pogodbe konec maja zagotovil mariborski župan Saša Arsenovič in dodal, da so sredstva v proračunu zagotovljena: »Tako hitro, kot bodo delali, bomo plačevali.«

Arsenovič se je menda z direktorjem podjetja Makro 5 gradnje dogovoril, da bodo z deli končali pred rokom, da bi se evropsko prvenstvo U21 leta 2021 lahko odigralo na stadionu Ljudski vrt.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice