Slika je simbolična.
V naslednjih dneh na univerzi organizirajo tudi spletni dogodek »Gremo na Erasmus«, s katerim želijo študente spodbuditi k študijski izmenjavi preko programa Erasmus+.

Z začetkom študijskega leta so na Univerzo v Mariboru prišli tudi tuji študenti v okviru programa Erasmus+.

V zimskem semestru študijskega leta 2021/2022 bo na Univerzi v Mariboru na študijski izmenjavi 447 študentov.

Največ jih prihaja iz Španije (146), Portugalske (58) in Turčije (47). Na študijsko izmenjavo v tujino pa odhajata 102 študenta Univerze v Mariboru, največ na Portugalsko (20), Španijo (14) in Češko (11).

Univerza v Mariboru organizira v četrtek, 14. oktobra 2021, ob 17. uri, spletni dogodek »Gremo na Erasmus«, s katerim želijo študente spodbuditi k študijski izmenjavi preko programa Erasmus+. Na dogodku bo predstavljen tudi nov Erasmus+ razpis za študij v letnem semestru študijskega leta 2021/2022, ki prinaša številne novosti.

Največ se jih odpravlja na to fakulteto

V primerjavi z istim obdobjem lani je v zimskem semestru na študijski izmenjavi v okviru programa Erasmus+ na Univerzi v Mariboru več kot 70 odstotkov lanskega števila tujih študentov, medtem ko se je približno 40 odstotkov več študentov Univerze v Mariboru odločilo za odhod v tujino.

Največ tujih študentov se je v okviru programa Erasmus + odločilo za študij na Ekonomsko-poslovni fakulteti (114), Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (99) in Filozofski fakulteti (40).

Tuji študenti skoraj v celoti precepljeni

»Kljub temu, da je pandemija covid-19 še vedno pomembno posegla v izvedbo programa Erasmus+, nas je prijetno presenetilo število študentov, ki se bodo udeležili študijske izmenjave na Univerzi v Mariboru in tako že dosegamo številke pred začetkom pandemije«, poudarja vodja službe za mednarodno sodelovanje na Univerzi v Mariboru Uroš Kline in dodaja: »Tuji študenti so tudi skoraj v celoti precepljeni, zato pri izvedbi študijskega procesa in obštudijskih aktivnosti ne pričakujemo večjih težav«.

Program Erasmus+ je eden najuspešnejših programov Evropske unije.

Študentom omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateremkoli nivoju/stopnji oziroma ciklu študija (vključujoč pripravo diplomskih, magistrskih ali doktorskih nalog), namesto na matični fakulteti opravi na partnerski instituciji v tujini. Prav tako omogoča študentom praktično usposabljanje v tujini.

Gremo na Erasmus!

Univerza v Mariboru organizira v četrtek, 14. oktobra 2021, ob 17. uro spletni dogodek »Gremo na Erasmus!«.

Namenjen je izmenjavi izkušenj študentov, ki jih zanima Erasmus izmenjava in želijo pridobiti informacije iz prve roke s strani študentov, ki so se Erasmus izmenjave že udeležili.

Na dogodku bo predstavljen tudi Erasmus+ razpis za študij v 2. semestru študijskega leta 2021/2022, ki prinaša številne novosti: višje štipendije, še več možnosti izmenjav, dodatke za študente z manj priložnostmi, dodatke za zeleno potovanje, krajše izmenjave …

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice