Foto: Proelium
Obnova košarkarskega igrišča na Taboru je zaključena. Nastalo je pametno igrišče, ki združuje šport, izobraževanje in zabavo. Uradna otvoritev bo v naslednjem tednu, ko bo Maribor obiskal tudi košarkarski zvezdnik Goran Dragić.

Pred dvema letoma je slovenski košarkarski as Goran Dragić v Ljubljani odprl prvo pametno košarkarsko igrišče v Sloveniji. Že takrat je povedal, da je njegova želja, da podoben projekt uspe tudi v Mariboru in drugih mestih. 

Ureditev igrišča v štajerski prestolnici je za eno leto zamaknila epidemija, a zdaj je Gogijevo pametno igrišče končano tudi v Mariboru.

V sklopu projekta #podamigram je na tako Taboru nastalo prvo pametno igrišče v vzhodni Sloveniji, ki bo namenjeno rekreaciji in organizirani vadbi mlajših košarkarjev.

Foto: Proelium

Zakaj je to igrišče »pametno«?

Kot je povedal mariborski župan Saša Arsenovič, je igrišče zasnovano na način, da omogoča preplet gibanja s poučnimi vsebinami. 

Največja posebnost igrišča so informacijske table z osnovnimi in naprednimi košarkarskimi vajami, ki jih je zasnoval Goran Dragić. Vse vaje so interaktivno obogatene preko spletno športno-izobraževalne platforme, do katere bodo vodile QR kode. 

»Cilj platforme je preko različnih športnih in poučnih vsebin z uporabo sodobnih spletnih in mobilnih orodij združiti šport, izobraževanje in zabavo,« so že pred časom za Mariborinfo povedali na občini.

Obeta se otvoritev z obiskom košarkarskega asa

Novo igrišče bo uradno otvoritev dočakalo v sredo, 28. julija, ob 18.00. Otvoritve bo se udeležil tudi sam Goran Dragić. 

Termin je bil namreč prilagojen razpoložljivemu času Gorana Dragića, tako da se bo lahko udeležil dogodka in razveselil svoje oboževalce in ljubitelje košarke. »Lige NBA nam ni uspelo prestaviti,« je v šali pripomnil Arsenovič. 

»Pripravili smo tudi zelo zanimiv program,« je še povedal mariborski župan, ki napoveduje zanimivo in prijetno druženje: »Veselimo se srečanja z Goranom Dragićem in z drugimi košarkarskimi legendami.«

Cilj ni le prostor za druženje, ampak košarki v Mariboru dati nov zagon

Vrednost prenove skupaj znaša 131.448 evrov. Mestna občina Maribor je iz občinskega proračuna zagotovila 91.229 evrov, ostalo sta prispevala Fundacija Gorana Dragića in Fundacija za šport. 

»Maribor je bil nekoč mesto košarke in upamo, da bomo z našimi občani uspeli po zgledu nogometa, odbojke in rokometa tudi košarko ponovno zagnati v boljše čase,« je povedal mariborski župan. 

Podžupan Samo Peter Medved je ob tem dodal, da ne gre samo za otvoritev novega športnega objekta, ampak da želi občina dati jasno sporočilo, da so odločeni vlagati v mlade Mariborčane in njihov športni razvoj. 

Obeta se obsežna obnova otroških igral

Arsenovič je povedal, da bo občina v tem letu vložila najmanj pol milijona evrov v obnovo javnih površin, ki jim preprosto rečemo otroška igrala. Pri tem lahko gre tudi za igrišče, fitnes, igrala za gibalno ovirane in drugo. 

Kot pravi, so na občini že identificirali lokacije oziroma igrala, ki bodo kot prva deležna obnove. Napovedujejo, da bodo imela prednost tiste mestne četrti in krajevne skupnosti, ki so do zdaj prejele najmanj vložka. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice