V Podravju so včeraj potrdili 152 okužb s koronavirusom v 30 podravskih občinah.

V Sloveniji so v torek, 20. oktobra, opravili 5891 testiranj na koronavirus in potrdili 1503 novih okužb, delež pozitivnih je bil 25,5 odstoten.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 15.982.

V Mariboru 40 novih primerov

V Podravju so včeraj potrdili 152 novih okužb v 30 občinah. Kar 40 okužb so potrdili v mariborski občini, drugo največje število, štirinajst novih primerov, so zabeležili v Slovenski Bistrici, enajst pa na Ptuju.

Osem novih primerov beležijo v Poljčanah, sedem v občini Hoče - Slivnica in v Dupleku, šest novih okužb v Oplotnici, pet v Lenartu in Selnici ob Dravi, po štiri nove okužbe v občinah Kidričevo, Ormož, Rače - Fram in Dornava, po tri primere v občini Hajdina, Majšperk, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Destrnik, Markovci in v občini Videm, po dve okužbi pa v občini Šentilj in v občini Podlehnik. 

Po en primer pa so zabeležili še v občinah Lovrenc na Pohorju, Ruše, Sveti Tomaž, Sveta Ana, Trnovska vas, Zavrč, Cerkvenjak in v občini Cirkulane. 

Glede na 14-dnevno pojavnost je v Podravju trenutno 265,6 okuženih na 100.000 prebivalcev, včeraj je bilo število 232,5. Meja za uvrstitev med rdeče regije pa je 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh. V Podravju je trenutno aktivnih 866 primerov okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dragan krstic (nepreverjen)

Tistemu mariborskemu rednecku ki je dobil kazen 1200€ zaradi nenosenja maske privoscim da se mu zgodi operacija in ga kirurska ekipa operira brez zascitnih mask in z umazanimi rokami. Potem bo zagotovo verjel v nosenje mask, seveda če bo prezivel. Kaksne butalske bu-dale pi-cka rodi.

Default (nepreverjen)

Kurac so jih potrdili ja

Starejše novice