Univerzo v Mariboru je v petek obiskal Minister za razvoj, strateške projekte in kohezijo Iztok Purič, kjer ga je, skupaj s svojo ekipo, sprejel rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič.

Namen obiska so bile predstavitve strategije vključevanja Univerze v Mariboru v izvajanje kohezijske politike znotraj kohezijske regije Vzhodna Slovenija ter konceptov platforme Inovativnih odprtih tehnologij (IOT), pri kateri želimo z ustanovitvijo tehnološko-inovacijskega središča INNOVUM v mestu Maribor ter mreže njegovih kolokacij po krajih Vzhodne kohezijske regije nasloviti odsotnost javnih raziskovalnih zavodov v naši regiji ter preko gojenja aplikativnih raziskav v partnerstvu s tu prisotnimi podjetji zmanjšati njen razvojni zaostanek. 

»Univerza v Mariboru se zaveda svoje izredno pomembne vloge, ne le v regiji ampak tudi širše. Kot avtonomna, znanstveno-raziskovalna in izobraževalna ustanova želi na poti izpolnjevanja svojega tretjega poslanstva ter v skrbi za človeka in trajnostni razvoj, aktivno sodelovati v vseh prizadevanjih, da se prebivalcem Republike Slovenije zagotovi blagostanje, kakovost bivanja in socialno kohezivnost.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl (nepreverjen)

Univerza mora postati generator dodane vrednosti Maribora in širše okolice.

Starejše novice