Velika noč je že pred vrati, vi pa morda še ne veste, kdaj se bo našel čas za peko potice ali kakšen nakit bi kombinirali k obleki za k žegnu? Na Velikonočnem sejmu bo vsak našel kaj zase.

Velikonočni sejem letos poteka na Grajskem trgu in Trgu svobode v Mariboru, med 29. in 31. marcem. Obiskali smo ga in se pogovarjali z nekaterimi udeleženci, ki vztrajajo na svojih stojnicah kljub kislemu vremenu, a vseeno odličnem vzdušju.

Sejem je namenjen obiskovalcem vseh starosti, saj vsak lahko najde kaj dobrega ali lepega zase. Pogovarjali smo se s prodajalko Margito Potočnik, ki že tri leta izdeluje nakit iz bombažnega kvačkanca, okrašenega s steklenimi perlicami.

Med nakitom lahko najdemo prstane, verižice ali zapestnice, saj je sejem namenjen vsem generacijam. Marina Križnik se je na sejmu predstavila s stojnico, ki je vabila pozornost predvsem mlajših – njena stojnica je bila namreč polna izredno zanimivih, barvnih pirhov in drobcenih figuric, ki so pripete na vzmet in zato nagajivo poskakujejo v vse smeri.

Med drugim smo se lahko okrepčali na stojnicah s hrano – miza Kmečkega turizma Gorjup se je šibila pod kupi domačih salam, vratovine, slanine ... Stojnica kmetije Frangež je vabila z mesnimi in sladkimi jedmi, obogatena je bila med drugim tudi z rožami, ki bodo krasile polno obložene praznične mize v naslednjih dneh. Na stojnici se je s pecivom predstavilo invalidsko podjetje iz Frama: Mozaik dobrot

Ne glede na to ali v prihajajočih dneh še kaj potrebujete ali ne – sejem je zanimiv in vreden obiska.

Eva Božič

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice