Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
V Mariboru vzpostavili parkirišča na zasebnem zemljišču, vendar bodo na mariborski občini zaradi lastnika uvedli inšpekcijski postopek. Kaj se torej dogaja?

Na spletnem občinskem portalu Izboljšajmo Maribor, na katerem je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu, velikokrat občani opozorijo tudi na nepravilnosti, ki jih zaznajo v mestu.

Nekaj dni nazaj se je z vprašanjem na Mestno občino Maribor, ki je ustanoviteljica portala Izboljšajmo Maribor, obrnila občanka, ki je opozorila na domnevno nepravilno vzpostavljeno parkirišče v mariborskem Melju.

Kakšna situacija je torej nastala v Melju in kaj odgovarjajo na Mestni občini Maribor?

Vir: Izboljšajmo Maribor

Parkirišče ob pločniku ter kolesarski stezi

Občanka je na portalu Izboljšajmo Maribor opozorila na parkirišče v industrijski coni Melje, natančneje na parkirišča na Kraljeviča Marka ulici.

Ta stojijo pred podjetjem, ki se ukvarja s prodajo in servisom opreme za pralnice in kemične čistilnice, in sicer na oziroma ob pločniku ter kolesarski stezi, parkirišča pa so označena z oznako »R«.

»Zanima me, ali je črka R na zasebni lastnini ali občinskem pločniku ter ali se lahko na tej površini parkira? Kdo določa, da se lahko označi črka R na pločnik?« je na portalu zapisala občanka.

Vir: Google zemljevidi

Kaj odgovarjajo na Mestni občini Maribor? 

Na mariborski občini v omenjenem primeru odgovarjajo, da gre za javno površino, saj je zemljišče v zasebni lasti.

Vendar pri tem dodajajo, da način, kako so parkirna mesta urejena in kako se do njih dostopa, vpliva na javno prometno površino ob njih, torej na dostop na kolesarsko stezo in na pločnik.

»Obcestno parkirišče je bilo urejeno brez soglasja pristojnega urada Mestne občine Maribor, zato bo medobčinska inšpekcija uvedla inšpekcijski postopek,« zaključujejo na mariborski občini.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Rq (nepreverjen)

članek o Melju, fotka pa iz Koroške ulice ?

Default (nepreverjen)

Spet ena fausljiva surla

David2022 (nepreverjen)

Hahahaha, tako bo...mic po mic vam bodo nazaj vzeli za kar garate in se pufate. 🤣🤣 Hlapci eni...

Izboljšamo kuhca (nepreverjen)

Spletna stran ,ki služi na račun naivnežev . Bojkot strani IZBOLJŠAM9 MARIBOR

mrjascK8 (nepreverjen)

texas 🌪🌡pač kva češ SLO faušarija!

Starejše novice