Veliko smo že pisali o mestnem drsališču, morebitnih lokacijah in datumu odprtja, ki še vedno ni znan. Predvsem pa tudi, ali bo Mariboru letos resnično uspelo postaviti drsališče, ki mu bo moč potegniti vzporednice s tistimi iz Ljubljane, Gradca in Zagreba. Ideja Zavoda za turizem Maribor - Pohorje zdaj vendarle dobiva obrise.

Kako naj bi bilo videti mariborsko mestno drsališče na novi lokaciji na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo Maribor, je danes popoldne na svoje Facebook profilu razkril trenutni mariborski župan Andrej Fištravec

Kaj menite?

»Kot sem že v obdobju volilne kampanje večkrat povedal, smo Maribor očistili starih obveznosti in ga pripeljali v stanje, ko lahko ljudem spet daje. Zato boste lahko že to zimo drsali na novem, modernem drsališču, ki ga bomo postavili pred Prvo gimnazijo. Prvič bo drsalna površina zajemala tudi drsalno pot, ki bo drsališču dala še dodaten sijaj. Upam, da bo moj naslednik s tem vsaj nadaljeval, če že ne nadgradil,« je ob razkritju načrtov zapisal Fištravec.

Celotna izvedba letošnjega drsališča v središču mesta bo za seboj potegnila okoli 150.000 evrov, je za Mariborinfo pred dnevi pojasnila direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch, in dodala, da ima zavod s strani Mestne občine Maribor zagotovljenih 102.000 evrov za izvedbo, v kar so vključeni tudi obratovalni stroški.

Termin otvoritve drsališča še ni določen, vendar pa bi, po neuradnih informacijah, začetek ledenih radosti v mestu lahko pričakovali med 15. in 20. decembrom.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice