Vir: Mestna občina Maribor
Nad Titovo cesto so v zgodnjih jutranjih urah začeli nameščati 22 ton težko jekleno konstrukcijo nadhoda, s katero bodo kolesarjem in pešcem omogočili lažje prečkanje ceste. Dela bodo končana v sredini meseca septembra.

Mestna občina Maribor bo z izvedbo projekta zgradila manjkajoči nadhod ob Titovi cesti, pri odcepu za nakupovalno središče Europark, v dolžini 40,5 metra in širine 3,74 metra.

Nadhod za pešce bo celovito povezal infrastrukturo na tem območju z navezavo na obstoječe kolesarske poti in pešpoti. Cilj projekta je na širšem območju zagotoviti potrebno infrastrukturo za kolesarski in peš promet, kot je predvideno v Trajnostni urbani strategiji, s katero se je Maribor zavezal svojim meščanom in meščankam ponuditi dobro in varno alternativo vožnji z avtomobilom.

Zaključek del je predviden v sredini septembra, do 25. avgusta pa bo cesta za Europarkom predvideno zaprta.

Vrednost projekta znaša dobrih 370.000 evrov, od tega bo Kohezijski sklad preko mehanizma celostnih teritorialnih naložb prispeval 206.000 evrov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Huhuhuhu (nepreverjen)

Lepo! Bravo!

Kritik (nepreverjen)

Problem prehoda čez Titovo cesto je kritičen pri Titovem mostu ! Tam skačejo čez cesto kot kure ! Tukaj pri bolnišnici jih gre zelo malo preko ceste ,še manj pa čez mostiček .

puklasti miha (nepreverjen)

Imam občutek
da bodo slej ko prej titovo cesto
spremenili v Banditen strasse

Bogdan Kranjc (nepreverjen)

Še Maribor ima Titeka zakaj nebi imeli Oče naroda.

Starejše novice