Foto: Mestna občina Maribor
Mestna občina Maribor je prejela uporabno dovoljenje za kolesarski in peš nadhod ob Titovi cesti, ki ga je zgradila letos.

Gre za dobrih 40 metrov dolg in skoraj štiri metre širok objekt oziroma nadhod pri odcepu za nakupovalno središče Europark, s čimer je pešcem in kolesarjem omogočen prehod z juga proti severu mesta.

»S projektom je mesto pridobilo še eno v vrsti pomembnih prometnih povezav pri zasledovanju ukrepov trajnostne mobilnosti,« so danes sporočili z občine. Kot so še pojasnili za STA, je bil nadhod s torkom dan v uporabo pešcem in kolesarjem.

Naložbo, vredno približno 363.000 evrov, sofinancirata država in Evropska unija iz Kohezijskega sklada. Sofinanciranje je v višini 242.358 evrov oziroma 85 odstotkov upravičenih stroškov.

S tem denarjem so zgradili manjkajoči nadhod na vzhodnem kraku tako imenovanega 'turbo krožišča', kjer se s Titove ceste zavija na Pobreško cesto, medtem ko so bili njegovi temelji že izvedeni pred leti v okviru izgradnje cestnega krožišča in nadhoda na njegovem južnem kraku.

Slednji že omogoča prečkanje Titove ceste iz smeri Univerzitetnega kliničnega centra Maribor proti Europarku, manjkala pa je možnost nadaljevanja poti proti Titovemu mostu.

Foto: Mestna občina Maribor

V novo leto z novimi projekti

V prihodnje načrtujejo tudi nadaljevanje kolesarske poti od novega nadhoda v smeri proti Europarku.

»Na novo kolesarsko pot smo s projektom navezali tudi novi trgovski objekt Lidl. Predvidevamo, da bo projekt izveden v začetku prihodnjega leta, saj je izvajalec del že izbran, vendar je realizacija odvisna od vremenskih pogojev. Novi odsek kolesarske povezave bo dolg 146 metrov in se bo končal na parkirišču pri Mariborski razvojni agenciji,« pojasnjujejo na občini.

Napovedujejo tudi ureditev kolesarske in sprehajalne poti ob Dravi, in sicer na desnem bregu od nove brvi pri Starem mostu do dvoetažnega mostu v Melju. Projekt želijo financirati iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb. »Če bo projekt potrjen, bomo urejanje poti začeli v naslednjem letu,« pravijo na mariborski občini.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice