Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko se je v sklopu Alumni kluba odvijalo vabljeno predavanje Ize in Sama Logina, z naslovom Študij, osebno poslanstvo in uspeh.

Na predavanju je beseda tekla o študiju računalništva in uporabi pridobljenih znanj formalne izobrazbe v poslu. Zakonca Login sta se spominjala lastnih izkušenj iz časa študija ter začetka njune poslovne poti. 

V dobri uri sta na sproščen način podelila nekaj nasvetov in še posebej poudarila vrednost razmišljanja, ki jima ga je dal študij računalništva, pa tudi pomembnost dobre ekipe in ekipnega duha, individualnega poslanstva in postavljanja dobrih ciljev - vsi ti faktorji skupaj po njunem mnenju igrajo bistveno vlogo pri osebnem poslovnem uspehu. Predavanje je med študenti, diplomanti in zaposlenimi naletelo na zelo pozitiven odziv. 

Ena izmed redkih priložnosti, ko sta Samo in Iza Login predavala skupaj.

Pred predavanjem sta se v spremstvu dekana, prof. dr. Boruta Žalika, in članov vodstva fakultete, sprehodila po FERI ter se spoznala z raziskovalnim delom in nekaterimi aktualnimi projekti na fakulteti. 

»Zakoncema Login sem hvaležen za obisk Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter za njune vzpodbudne besede našim diplomantom in zaposlenim, predvsem pa bodočim študentkam in študentom, ki se odločajo za svojo študijsko pot. Pokazala sta, da je na podlagi znanj, pridobljenih med študijem, mogoče premikati meje tudi v globalnem svetu. Pohvalila sta naše študijske programe in predstavljeno raziskovalno delo ter zaznala našo željo po odličnosti,« je ob koncu uspešnega dogodka povedal dekan FERI, prof. dr. Borut Žalik.

Samo Login magistriral v Mariboru

Po besedah Loginovih, je bila to ena izmed redkih priložnosti v Sloveniji, ko je zraven Ize govoril tudi Samo. Ta je sicer magistriral na FERI, kar je, kot je povedal predsednik Alumni kluba UM FERI, doc. dr. Miloš Beković, za fakulteto velika čast: »Iza in Samo Login sta ambasadorja študija tehnike in podjetništva. Dokazala sta, da za velike zgodbe na področju novih tehnologij ne potrebuješ nujno prestižnih univerz ter silicijeve doline, ampak zadostuje domače znanje in slovensko okolje. Predstavila sta nam svojo pot od njunih začetkov, preko Outfit7 pa vse do današnjega poslanstva. Vesel sem, da sta se odzvala našemu vabilu in nesebično delila njune bogate izkušnje z nami.«

Da je bil udeležencem dogodek koristil, sta bila vesela tudi gosta: »Iskreno se zahvaljujeva doc. dr. Bekoviću, ki naju je povabil na srečanje. Zahvaljujeva se tudi dekanu, prof. dr. Žaliku, ter ostalim profesorjem, ki so nama predstavili kurikulume študijskih programov in visoko tehnološke projekte, za katere z zagotovostjo lahko rečeva, da segajo v bok projektom prestižnih in uglednih univerz po svetu. Srečanje je bilo zelo prijetno, pozitivno pa sva bila  presenečena nad kopico vprašanj po zaključenem predavanju. Vesela bova če bo vsaj kak delček zgodbe najinih izkušenj pomagal udeležencem dogodka pri doseganju njihovih ciljev.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice