Šotor, hiška na drevesu, spanje na slami ali pravi luksuz. Tudi Maribor in njegova okolica preko Airbnb nudi obilo zanimivih prenočišč.

Airbnb je vse bolj priljubljena spletna platforma, ki se je razvila z namenom oddajanja sob, stanovanj in hiš v kratkotrajni najem. Stran postaja glavni pripomoček turistov pri iskanju prenočišča. Priljubljenost strani raste tudi pri nas, vse bolj bogata pa je tudi ponudba.

Tokrat se ne osredotočamo na »običajno« ponudbo v Mariboru in njegovi okolici, temveč smo izbrali prenočišča, ki izstopajo.

V Počehovi v šotoru ali hiški na drevesu

Pravo taborniško izkušnjo ponujajo v Počehovi pri Mariboru , kjer luksuzno urejeni in opremljeni šotori sprejmejo do štiri osebe. Cene se za štiri osebe gibljejo od 140 evrov do 210 evrov. Gre za tako imenovani »glamping«, ki privablja veliko turistov, ki želijo ob prenočitvi uživati v naravi.

V sklopu iste posesti lahko prenočite tudi v pravi hiši na drevesu . Ta je odlično opremljena ima pa tudi zasebno teraso z vročo kopeljo. Ta destinacija je trenutno ena najbolj vročih na območju Maribora in cena za nočitev do štirih oseb je trenutno 240 evrov, na vrhuncu turistične sezone pa okoli 300 evrov

Spanje na slami na skoraj 170-letni kmetiji

V Grušovi se nahaja mogočna stara kmetija iz leta 1850, kjer lahko več oseb prenoči za le 14 evrov na noč . Ponujajo pa res popolno doživetje nekdanjih kmečkih časov, saj se prespi kar na slami.

Unikatno stanovanje nogometaša

Tudi nogometaš Dare Vršič oddaja stanovanje na Airbnb . Od 80 do 125 evrov na noč (odvisno od datuma) oddaja stanovanje na Mladinski ulici pod imenom »unikatno stanovanje 22«, ki je zares unikatno. V stanovanju ima tudi bogato zbirko vin, ki je v celoti vključena v ceno najema. Kdor torej prespi, ne ostane žejen.

Spanje v prikolici »sredi ničesar«

V Ceršaku Dominik in Klavdija ponujata svojevrstno izkušnjo le za 15 evrov na noč. Dve osebi lahko namreč prespita v prikolici, ki je postavljena poleg gozda.

Hiša na drevesu, ob njej pa bazen

Pravi pobeg iz vsakdanjega življenja v naravo ponujajo v Svetem Duhu na Ostrem Vrhu. Za 80 evrov na noč lahko prenočite v krasni hišici na drevesu , ki ima majhno spalnico in kopalnico. V poletnem času je idealno urejena kuhinja kar pod samo hišico, na posestvu pa je tudi izjemni bazen s prekrasnim razgledom.

Hotel Maribor v centru mesta

Nadstandardno ponudbo v Mariboru predstavlja tudi Hotel Maribor v samem središču mesta. V butičnem hotelu urejenem v zgradbi iz začetka 18. stoletja se nahaja 13 luksuznih stanovanj. Cena za apartma z dvema spalnicama znaša od 199 evrov na noč naprej.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice